Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Emeklilere 11 milyar lira bayram ikramiyesi ödendi

Emeklilere 11 milyar lira bayram ikramiyesi ödendi
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kurban Bayramı öncesi emeklilere 11 milyar liralık ikramiye ödemesi yapıldığını açıkladı.
30.07.2020 / 14:23


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçukemekli vatandaÅŸlara sunulan hizmetler ile ilgili açıklama yaptı.



Emekli vatandaÅŸlara e-Devlet aracılığı ile tercih ettikleri bankalardan aylık alma imkanı saÄŸlandığını dile getiren Selçuk, PTT'den aylık alan vatandaÅŸlara da talep halinde evlerine ödeme yapılabileceÄŸini hatırlattı.



EMEKLÄ°LERÄ°N PROMOSYON ÖDEMELERÄ° YATIRILDI



Selçuk, emeklilere yapılan promosyon ödemelerinin banka tarafından hesaplara yatırıldığını ifade ederek, “2020-2022 yılları için bankalarla emekli vatandaÅŸlarımızın promosyonu hakkında anlaÅŸmaya vardık. Bu kapsamda aylığı 1.500 TL olan emeklilerimiz 500 TL, 1.500-2.500 TL arasındakiler 625 TL ve 2.500 TL üzerindeki emekli aylığı bulunanlar da 750 TL promosyon alma imkanına kavuÅŸtu” diye konuÅŸtu.



"EN DÜÅžÜK EMEKLÄ° AYLIÄžI 1.500 TL"



Bakan Selçuk, Nisan 2020 ödeme döneminden itibaren emekli, malul ve ölüm aylıkları için dosya bazında yapılan ödemelerde alt sınırın 1.500 TL’ye yükseltildiÄŸini hatırlattı.



"BAYRAM Ä°KRAMÄ°YESÄ° TUTARI 64.2 MÄ°LYAR LÄ°RAYA ULAÅžTI"



Bakan Selçuk ayrıca, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerimize 1.000 TL bayram ikramiyesi ödendiÄŸini belirterek, “12.4 milyon emeklimize 6. kez 1.000’er TL bayram ikramiyelerini ödedik. Bu kapsamda ödediÄŸimiz bayram ikramiyesi tutarı 64.2 milyar liraya ulaÅŸtı.” dedi.



 



MEMUR EMEKLÄ° AYLIKLARINDA YÜZDE 46 REEL ARTIÅž



Emeklilere yapılan ödemelerin gayri safi yurtiçi hasılaya oranı 2002 yılında yüzde 4,6 iken, bu oranın 2019 yılında yüzde 7’ye yükseldiÄŸini ifade eden Bakan Selçuk “2002 Aralık ve 2020 Temmuz döneminde, en düÅŸük iÅŸçi emekli aylıklarına yüzde 72; BaÄŸ-Kur emekli aylıklarına yüzde 168; memur emekli aylıklarına yüzde 46 reel artış yapılmıştır” dedi.



EMEKLÄ° VATANDAÅžLARA KOLAYLIK



Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) emeklilik baÅŸvurularının elektronik ortamda alındığını ve hızlıca sonuçlandırıldığını vurguladı.



Emekli vatandaÅŸlara saÄŸlanan kolaylıkların altını çizen Selçuk, “2002 yılında emeklilik iÅŸlemleri için 11 ayrı belge istenirken, 2020 yılında sadece elektronik baÅŸvuru ile iÅŸlemleri tamamlıyoruz. 2002 yılında emekli aylığı baÄŸlama süresi 3 ayı geçmekte iken bugün emekli aylığı baÄŸlama iÅŸlemlerini ortalama 13 gün içinde sonuçlandırıyoruz. Emekliler ile hak sahipleri, baÄŸlanan ilk aylıklarına iliÅŸkin birikmiÅŸ ödemelerini alabilmek için neredeyse iki ay beklemek zorunda iken geçmiÅŸe dönük hesaplanan birikmiÅŸ ödemelerini beklemeden aylıklarının ödenmesini talep ettikleri bankalara gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.



SOSYAL GÜVENLÄ°K DESTEK PRÄ°MÄ° KESÄ°NTÄ°SÄ° KALKTI



“Emeklilik sonrası ticari faaliyette bulunan emeklilerimizin aylığından yüzde 15 olarak kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini kaldırdık.” diyen Zehra Zümrüt Selçuk, böylece emeklilerin emeklilik döneminde giriÅŸimcilik yapmasının önünü açtıklarını kaydetti.



 



TÜM BÄ°LGÄ°LER E-DEVLET'TE



Genel saÄŸlık sigortası ile emekli vatandaÅŸların kaliteli ve sürdürülebilir saÄŸlık hizmetine eriÅŸmesini saÄŸladıklarını ifade eden Bakan Selçuk, çalışanlarda yüzde 20 olarak uygulanan ilaç katkı payı oranının emekli vatandaÅŸlarımızda yüzde 10 olarak alındığını belirtti. Bakan Selçuk ayrıca emekli aylıklarının miktarı, ödeme yeri, tarihi, ilaç ve muayene ücreti dahil tüm bilgilerin e-devlet üzerinden görüntülenebildiÄŸini kaydetti.



ALO 170 HATTI Ä°LE 7/24 HÄ°ZMET



“Emeklilerimizin 7 gün 24 saat hizmetindeyiz” diyen Selçuk ayrıca ALO 170 hattı ve sosyal medya hesapları üzerinden her türlü soru ve talepleriyle ilgilenildiÄŸini söyledi.



BAYRAM TEBRİĞİ



Bakan Selçuk, “Emek de emeklimiz de baÅŸ tacımız. Ülkemizin kalkınmasında alın teri döken tüm emeklilerimizin yanındayız. Emeklilerimizin aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve saÄŸlıklı bir yaÅŸam geçirmelerini diliyorum. Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.






Etiketler: emekli maaÅŸ
Bu haber toplam 1031 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler