Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başkan Metin: ‘Yağlıtaş’ta 475 Dairenin Yapımı Yakında Başlayacak’

Başkan Metin: ‘Yağlıtaş’ta 475 Dairenin Yapımı Yakında Başlayacak’
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Yağlıtaş mahallesinde kentsel dönüşümün ihale sürecinin tamamlandığını ve kısa sürede 475 dairenin yapımına yakında başlayacaklarını kaydetti.
21.10.2020 / 16:49


Rize ÅŸehir merkezinde bulunan ilk etapta 23 dönümlük dolgu alanında deniz suyunun sebep olduÄŸu korozyon nedeniyle riskli duruma gelen binalar kentsel dönüÅŸüm kapsamında yenilenmeye hazırlanıyor.



Yıkım iÅŸleri için mevcut iÅŸyerlerinin sahipleri ile görüÅŸmelerin baÅŸlayacağını dile getiren Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin projenin Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın da onayı ile vatandaÅŸlarla görüÅŸmelerin baÅŸlayacağını ifade etti.



Metin, “Belediye blokları dediÄŸimiz 23 dönümlük alan ve yine YaÄŸlıtaÅŸ Mahallesinde 240 dönümlük bir alan olmak üzere kentsel dönüÅŸüm kapsamında önümüzdeki 1-2 ay içerisinde ilk kazmayı vuracak hale geldik. Rize’deki kentsel dönüÅŸüm ile ilgili gerek rakamlarla ilgili gerek satışlarla ilgili gerek kira deÄŸerleri, taşınma deÄŸerleri, bütün hepsi bizim açımızdan bitti. Åžimdi bakanımızın imzasıyla birlikte vatandaÅŸlarla bire bir görüÅŸmeye baÅŸlayacağız” dedi.

Osman Karavin Caddesi boyunca tüm binaların yıkılarak yeniden yapılacağı Rize merkezde ihalelerin tamamlandığını ifade eden BaÅŸkan Metin, “Çarşı dediÄŸimiz 23 dönümlük alanda da ihale yapıldı. Bu ihalenin akabinde bizim esnafa sürekli söylediÄŸimiz ‘sizlerle bilgi alışveriÅŸinde bulunacağız’ hadisesi de önümüzde ki günlerde gerçekleÅŸmiÅŸ olacak. GEDAÅž’ın ofislerini kurdurduk. Bakanımız ile görüÅŸüp imzalar atıldıktan sonra da hemen o görüÅŸmeler baÅŸlayacak ve artık müteahhide yer teslimi yapılacak” ifadelerini kullandı.



‘YaÄŸlıtaÅŸ’ta 475 dairenin yapımı yakında baÅŸlayacak’



Rize merkeze baÄŸlı YaÄŸlıtaÅŸ mahallesinde de kentsel dönüÅŸümün ihale sürecinin tamamlandığını ve kısa sürede 475 daire için projenin baÅŸlayacağını dile getiren Metin, “Hem YaÄŸlıtaÅŸ mahallesinde hem de çarşı olarak adlandırılan yerde ihaleler yapıldı. YaÄŸlıtaÅŸ mahallesinde bundan bir buçuk ay önce ihalesi yapılmıştı. Müteahhidimiz geldi. Åžimdi yine bu görüÅŸmelerin hemen akabinde oradaki ilk etap dediÄŸimiz 87 dönümlük 475 dairenin yapımı yakında baÅŸlayacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



 



rize-sehir-merkezinde-bulunan-ilk-etapta-23-donumluk-dolgu-alaninda-deniz-suyunun-sebep-oldugu-korozyon-nedeniyle-riskli-duruma-gelen-binalar-kentsel-donusum-kapsaminda-yenilenmeye-hazirlaniyor-(1).jpgrize-sehir-merkezinde-bulunan-ilk-etapta-23-donumluk-dolgu-alaninda-deniz-suyunun-sebep-oldugu-korozyon-nedeniyle-riskli-duruma-gelen-binalar-kentsel-donusum-kapsaminda-yenilenmeye-hazirlaniyor-(2).jpgrize-sehir-merkezinde-bulunan-ilk-etapta-23-donumluk-dolgu-alaninda-deniz-suyunun-sebep-oldugu-korozyon-nedeniyle-riskli-duruma-gelen-binalar-kentsel-donusum-kapsaminda-yenilenmeye-hazirlaniyor-(3).jpgrize-sehir-merkezinde-bulunan-ilk-etapta-23-donumluk-dolgu-alaninda-deniz-suyunun-sebep-oldugu-korozyon-nedeniyle-riskli-duruma-gelen-binalar-kentsel-donusum-kapsaminda-yenilenmeye-hazirlaniyor-(4).jpg






Bu haber toplam 1453 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler