Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Özel Sektörün Düşük Fiyatla Yaş Çay Almasının Sorumlusu İktidardır

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Özel Sektörün Düşük Fiyatla Yaş Çay Almasının Sorumlusu İktidardır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay üreticilerinin ÇAYKUR taban fiyatının altında özel sektöre çay satışlarından iktidarı sorumlu tuttu.
13.09.2021 / 09:41


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl BaÅŸkanı Saltuk Deniz, özel sektör çay firmalarının ÇAYKUR taban kilo fiyatının 1-1,5 TL düÅŸüÄŸüne üreticilerden yaÅŸ çay almasından iktidarı sorumlu tutarak, “Çayınızı yok pahasına satmanızın bedeli siyasi iktidardır, saraydır” dedi.



İl BaÅŸkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada, iktidar olduklarında Çay Kanununu çıkaracaklarını kaydederek, “Söz veriyoruz; iktidara geldiÄŸimizde yaÅŸ çayda açıklanan fiyatın altında alım yapılmasını yasaklayan çay kanununu bizler çıkartacağız,.” diye konuÅŸtu.



2021 yılı yaÅŸ çay üretiminin devam etmesine raÄŸmen üreticilerin bir önceki sezonun fiyatının altında özel sektöre yaÅŸ çay satmak zorunda kaldıklarına vurgu yapan İl BaÅŸkanı Deniz, “YaÅŸ çayda yaÅŸanan rezaleti hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Çay fiyatları neredeyse açıklanan fiyatın yarısına kadar düÅŸecek! 2020 yılı açıklanan fiyatın altında çay alımı yapılmaktadır. Bunun sorumlusu sadece özel sektör deÄŸildir. Bunun sorumlusu meclise iki kere vermiÅŸ olduÄŸumuz, yaÅŸ çayda ‘Taban Fiyatın’ altında alım yapılmasını yasaklayan kanun deÄŸiÅŸiklik önergemize mecliste ret oyu verenlerdir! Bunun sorumlusu, çayda taban fiyat uygulanmasını saÄŸlayacak çay kanununu çıkarmayan iktidardır, saraydır. Bunun sorumlusu, en son aÄŸustos ayında verdiÄŸimiz çay kanunu teklifimizi mecliste bekletenlerdir. Bu rezaletin ve çay üreticilerine bunu layık görenlerin sorumlusu siyasi iktidardır, saraydır.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



İktidara; Bakanlığın açıklamış olduÄŸu fiyatın altında alım yapılmasını yasaklayan çay kanununu birlikte çıkarma teklifinde bulunan İl BaÅŸkanı Deniz, ÅŸunları kaydetti: “DeÄŸerli çay üreticilerimiz, size bunları yaÅŸatanları, bu haksızlığı ve adaletsizliÄŸi tanı ve unutma! Siyasi iktidarın gerekçesi de hazır. NeymiÅŸ peki? Serbest piyasa da taban fiyat olmazmış. Serbest piyasa sadece çayda mı var? Türkiye’deki tüm büyük ihaleleri sadece 5 firmaya verirken serbest piyasa olmuyor da çayda mı oluyor. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Türkiye’nin tüm kaynaklarını yandaÅŸlara aktarırken serbest piyasa olmuyor da sıra çay üreticisine gelince mi serbest piyasa oluyor? Bırakın bu serbest piyasa yalanlarını. Bu rezalete son verin. Gelin hep birlikte çay kanununu çıkartıp çayda taban fiyat uygulamasını yani Bakanlığın açıklamış olduÄŸu fiyatın altında alım yapılmasını yasaklayalım. Bunu yapmadığınız her gün bu sömürünün vebali sizin üzerinizedir. Ne olursa olsun, buradan tüm çay üreticilerimize söz veriyoruz. İktidara geldiÄŸimizde bu kanunu bizler çıkartacağız. Millet İttifakı olarak çıkartacağız. Dostlarımızla birlikte çıkartacağız. AKP’nin çay üreticilerine yaÅŸatmış olduÄŸu ve onlara layık gördüÄŸü bu rezaleti ortadan kaldıracağız.”






Etiketler: chp çay
Bu haber toplam 361 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler