Sokaklarda başıboÅŸ dolanan köpekler nedeniyle meydana gelen saldırı ve yaralanmalar, aileleri endiÅŸelendiriyor.
Son olarak Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye isimli kız çocuÄŸunun iki pitbull tarafından ısırılarak ağır yaralanması, köpeklerle ilgili yeni düzenlemeleri gündeme getirdi.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, sahipsiz köpeklerin barınaklara toplanması talimatı verirken, vatandaÅŸlar da talimatların uygulanması yönünde çaÄŸrıda bulundu.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir baba, Ensonhaber'in ihbar hattına gönderdiÄŸi videoyla sokak köpeklerinin başıboÅŸ gezmesine tepki gösterdi.
"ALLAH RIZASI İÇİN BU İT SÜRÜLERİNİ BURADAN KALDIRSINLAR"
Belediyeye seslenerek 10 tane köpek olduÄŸunu söyleyen baba, "Buradan Ceyhan Belediyesi'ne sesleniyorum. Atatürk Parkı'nda 8-10 tane koca koca köpek var.
Çocuklarımızı bu parka getirmiÅŸiz ama dışarıya çıkaramıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, Allah rızası için bu it sürülerini buradan kaldırsınlar. Rica ediyorum bakın aç aç duruyorlar." ifadelerini kullandı.
"YENİ BİR ÇOCUK VAKASI MI BEKLİYORSUNUZ"
Yekililere seslenen baba, "Yeni bir çocuk vakası mı bekliyorsunuz. Birinin evladını mı parçalamasını bekliyorsunuz. Yetkililerden birinin evladını parçalasaydı bugün bu köpekler burada olmayacaktı. Allah'tan yetkillilerin çocuÄŸunun parçalanmasını dileyelim? Allah muhafaza buyursun, onu dilemiyorum ama siz kendi çocuÄŸunuza yapılmış gibi görün bunu." dedi.