Rize Artvin Havalimanı’ndan yolcu taşımacılığının İstanbul ve Ankara ile sınırlı sayıda sefer yapılması ve farklı illere sefer konulmaması tepki çekmeye devam ediyor.
Rize Merkez Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı İ̇rfan Kaya, Türkiye’nin 2., Dünyanın 5. denize dolgu havalimanı olan Rize Artvin Havalimanı’ndaki sefer yetersizliÄŸine bir an önce dur denilmesi gerektiÄŸini ifade ederek Rizeli tüm siyasilerin bu iÅŸe bir an önce el atıp sorunu çözmelerini beklediklerini kaydetti.
Kaya, Rize’nin ve Türkiye’nin en önemli yatırımlarından biri olan ve açılışından itibaren yoÄŸun ilgi görmesine raÄŸmen ihtiyaca cevap veremez hale getirilen Rize Artvin Havalimanı’nın iÅŸlevsizleÅŸtirilmek istenmesi gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Åžayet böyle bir ÅŸey istiyorlarsa ve Rize Artvin Havalimanı’nı pasif bir hale getirmek istiyorlarsa o zaman söylesinler biz de uçuÅŸ fiyatlarına aldırış etmeden uçuÅŸlarımızı gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Rize Artvin Havalimanı yerine Trabzon Havalimanı’ndan uçuÅŸlarımızı gerçekleÅŸtirelim” diye konuÅŸtu.
Kaya, havalimanının 1 ay önce hizmete girmesine raÄŸmen uçuÅŸ programını hala yapılmamış olmasının ve seferlerin konulmaması nedeniyle “Rize Artvin Havalimanı’nı sabote mi ediyorlar?” sorusu ile sıkça karşılaÅŸtıklarını belirterek, “Havalimanı yolcu sayısının en üst düzeye ulaÅŸtığı yaz aylarında Rize Artvin Havalimanı’ndan İstanbul ve Ankara’ya ihtiyaca cevap verecek kadar sefer konulmayacaksa ve Rize ve Artvinli hemÅŸehrilerimizin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı iller ile turist bölgeleri olan İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya gibi illerden Rize Artvin Havalimanı’na uçuÅŸlar gerçekleÅŸtirilemeyecekse kış aylarında mı bu seferleri koyacaklar? Aksi halde biz de gerçekten havalimanımızın bazı çevrelerce sabote edildiÄŸi kanısına varacağız.” diyerek tepkisini dile getirdi.
Rizeli tüm siyasilerin bu iÅŸe bir an önce el atmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Kaya, “Siyasilerin olaya el atmasını ve çözüm üretmelerini bekliyoruz: Yapılan haksızlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Havalimanımıza hak ettiÄŸi seferlerin acilen konulmasını istiyoruz. Bu iÅŸin sorumluları kimlerse bir an önce sorunu çözmelerini ve hemÅŸehrilerimizin maÄŸduriyetlerinin giderilerek Rize Artvin Havalimanı’na uçuÅŸların gerçekleÅŸtirilmesini bekliyoruz” diye konuÅŸtu.