Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ÇAYÜDAD, Zihni Derin'in Memleketi Muğla'ya 1453 Adet Rize Mandalinası Fidanı Dikecek

ÇAYÜDAD, Zihni Derin'in Memleketi Muğla'ya 1453 Adet Rize Mandalinası Fidanı Dikecek

Rize’de Çay Üreticileri Dayanışma DerneÄŸi (ÇAYÜDAD) ile çay üreticileri, çay bitkisinin Rize’ye getirilmesinde öncülük eden Merhum Zihni Derin’e ahde vefa kapsamında memleketi MuÄŸla’ya 1453 adet mandalina fidanı dikecek.

11.11.2022 / 17:04

Çay Üreticileri Dayanışma DerneÄŸi (ÇAYÜDAD) BaÅŸkanı Mustafa Mavi, 80 yıl önce çay bitkisinin Rize’ye getirilmesinde öncülük eden Merhum Zihni Derin’e ahde vefa kapsamında Zihni Derin’in memleketi MuÄŸla’ya Rize ValiliÄŸi’nin destekleriyle 11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma Günü’nde 1453 adet mandalina fidanı dikeceklerini kaydetti.



Mavi, yaptığı açıklamada, “BilindiÄŸi üzere 2021 yılında Akdeniz’de büyük bir yangın felaketi meydana geldi. Ülke olarak bundan çok etkilendik. Felaketin MuÄŸla’da meydana gelmesi nedeniyle Rizeliler olarak daha çok etkilendik. Merhum Zihni Derin’in MuÄŸlalı olması dolayısıyla MuÄŸla, Rize için çok önemli. MuÄŸlalı olan Zihni Derin 80 yıl önce Rize’ye gelmiÅŸ, büyük bir mücadele vererek çay bitkisini Rize ve çevresine yerleÅŸtirmeye uÄŸraÅŸmış, çabalamış ve baÅŸarılı olmuÅŸ bir insan. Ve biz çay üreticileri yıllarca bundan ekmek yiyoruz. 2021’de yaÅŸan yangın felaketi nedeniyle bizde Zihni Derin’in memleketi MuÄŸla’ya ahde vefa kapsamında çay üreticileri ve muhtarlar  oturup konuÅŸtuk, deÄŸerlendirmelerde bulunduktan sonra MuÄŸla’ya 1453 adet Rize mandalinası fidanı dikmeye karar verdik. Rize mandalinasının burada çok iyi yetiÅŸtiÄŸini gördük. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın tensipleriyle 11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma Günü’nde Çay Üreticileri Dayanışma DerneÄŸi ve çay üreticileri olarak Rize ValiliÄŸimizin de desteÄŸiyle 1453 adet mandalina fidanı ile MuÄŸla’daki fidan dikim etkinliÄŸine katılacağız. Dernek olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fidanların bir kısmını da MuÄŸla’da narenciye bahçeleri zarar görmüÅŸ üreticilerimize dağıtacağız. Elimizden geldiÄŸince MuÄŸla’ya karşı ahde vefa etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.



rizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-3-001.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-4.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-6.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-8.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-10.jpg






Bu haber toplam 297 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler