Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Pentagon: Suriye'deki gelişmeler için endişeliyiz

Pentagon: Suriye'deki gelişmeler için endişeliyiz
ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Suriye'deki geliÅŸmeleri izlediklerini belirterek, gerilimin düÅŸürülmesi çaÄŸrısında bulundu.
23.11.2022 / 09:30
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütüne yönelik Pençe-Kılıç Harekatı ve PKK/YPG’nin saldırılarına iliÅŸkin sorulara yanıt veren Singh, Suriye'de olanları izlediklerini belirtti.


"Tarafların gerilimi düÅŸürmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz"


"Bakanlık olarak her boyutu ile tüm tarafların gerilimi düÅŸürmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullanan Singh, bölgedeki tüm tarafların her türlü saldırısının DEAÅž ile mücadeleyi etkilediÄŸini iddia etti.


Singh, ABD’nin bölgedeki konuÅŸlanmasını deÄŸiÅŸtirmediÄŸini kaydetti.


"Bu saldırılar, ABD ordusunun oradaki amacından alıkoyuyor"


Tüm taraflardan kastının kimler olduÄŸuna iliÅŸkin bir soruyu yanıtlamaktan kaçınan Singh, "Açık kaynaklardan gördünüz, Türkiye geçtiÄŸimiz hafta bir saldırıya uÄŸradı, ardından Irak ve Suriye'de hava saldırıları olduÄŸunu gördük. Taraflara tüm çatışmaları durdurmaları çaÄŸrısında bulunuyoruz. Biliyorsunuz ABD ordusunun oradaki amacı DEAÅž’ın kalıcı olarak yenilmesidir. Bu saldırıları bu amaçtan alıkoyuyor ve DEAÅž’ın yenilmesi konusunda uluslararası koalisyon kazanımlarını riske atıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.


Beyaz Saray Sözcüsü 'Türkiye'nin kendini savunma hakkı var' demiÅŸti


Öte yandan, gün içinde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Ä°letiÅŸim Direktörü John Kirby de konuyla ilgili "Türkiye, özellikle güneyinde meÅŸru terör tehdidinden muzdarip olmayı sürdürüyor. Tabii ki her türlü kendilerini ve vatandaÅŸlarını savunma hakları var." ifadesini kullanmıştı.





Etiketler: pentagon abd pkk ypg
Bu haber toplam 362 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler