Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türkiye, Karadeniz'den gelen soğuk havanın etkisine girecek

Türkiye, Karadeniz'den gelen soğuk havanın etkisine girecek

Hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

19.12.2022 / 16:25

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamaya göre bugün Türkiye'nin, kuzeybatı kesimlerinden baÅŸlayarak Karadeniz üzerinden gelen soÄŸuk havanın etkisine gireceÄŸi tahmin ediliyor.



Rüzgarın bugün ve salı günü Marmara ve Ege'nin batısında kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi öngörülüyor.



Ülke genelinde kış hakim olacak



SoÄŸuk havayla birlikte Marmara'nın doÄŸusunun yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Ä°ç Anadolu'nun güney ve doÄŸusu ile Akdeniz'in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışları bekleniyor.



Kar yağışının salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya'nın doÄŸusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiÄŸinden baÅŸta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması isteniyor.



Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarÅŸamba günü kuzeybatı kesimlerden baÅŸlayarak tekrar artması bekleniyor.



3 ilde hava sıcaklıkları



Türkiye'nin üç büyük ilinde gelecek üç günde hava sıcaklıklarının ÅŸu deÄŸerler aralığında olması tahmin ediliyor:



Ankara: 5/7, 0/4, -2/8



Ä°stanbul: 7/8, 5/9, 7/11



Ä°zmir: 12/14, 6/11, 6/13



Ä°stanbul'da rüzgar fırtına ÅŸeklinde esecek



Ä°stanbul ValiliÄŸi, bugün Marmara Denizi'nde rüzgarın kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸini bildirdi.



ValiliÄŸin sosyal medya hesabından, Meteoroloji 1. Bölge MüdürlüÄŸü Ä°stanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin "Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor" baÅŸlıklı uyarısı paylaşıldı.



Paylaşımda, "Meteorolojinin deÄŸerlendirmelerine göre, Marmara Denizi'nde rüzgar bugün ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına ÅŸeklinde esecek. Fırtınanın yarın akÅŸam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.



Fırtına beklenen, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Ä°stanbul, Ä°zmir, Kırklareli, Manisa ve TekirdaÄŸ için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.






Etiketler: hava durumu
Bu haber toplam 430 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler