Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Barbaros Petrol Seferi İçin Gün Sayıyor

Barbaros Petrol Seferi İçin Gün Sayıyor

Rize'de deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduÄŸu ortaya çıkmasının ardından Trabzon Limanı'nda demirli olan Barbaros Hayrettin PaÅŸa Sismik AraÅŸtırma Gemisi Karadeniz'de petrol seferi için gün saymaya baÅŸladı.

27.12.2023 / 09:33

Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduÄŸu ortaya çıkmasının ardından Trabzon Limanı'nda demirli olan Barbaros Hayrettin PaÅŸa Sismik AraÅŸtırma Gemisi Karadeniz'de petrol seferi için gün saymaya baÅŸladı.



GümüÅŸhane Üniversitesi DoÄŸa Bilimleri Fakültesi Jeolojik Mühendisi ve Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, DoÄŸu Karadeniz'de petrol rezervinin bulunup bulunmadığına dair numune almak için geçtiÄŸimiz Eylül ayında denize açılmıştı. Maden'in Çayeli ilçesinin yaklaşık 7 mil açıklarında suyun üzerinde bulunan tabakalardan örnekler alıp petrol potansiyelini öÄŸrenmek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) gönderdiÄŸi numunelerde denizin yüzeyine sızan sıvının ham petrol olduÄŸu ortaya çıkmıştı. Prof. Dr. Nafiz Maden, numunelerdeki sızıntının doÄŸal petrol kaynağı olduÄŸunun ispatlandığını belirtmiÅŸti.GeçtiÄŸimiz Eylül ayında Trabzon Limanı'na gelerek demir atan Barbaros Hayrettin PaÅŸa Sismik AraÅŸtırma Gemisi tüm bu yaÅŸananların ardından Karadeniz'de petrol seferi için gün saymaya baÅŸladı.



84,2 metre uzunluÄŸunda, 21,6 metre geniÅŸliÄŸinde ve 4 bin 711 groston ağırlığındaki gemi, petrol emarelerinin güçlü kılındığı yerlerde sondaj yapıyor.



Sondaj süresince Trabzon Limanı'nı lojistik merkez olarak kullanacak geminin en geç bahar ayları ile birlikte Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarına doÄŸru sefere çıkması bekleniyor.Öte yandan denizlerdeki petrol ve doÄŸalgaz aramalarında kullanılmak üzere satın alınan ve 2013 yılında faaliyetlerine baÅŸlayan sismik araÅŸtırma gemisi "Barbaros Hayrettin PaÅŸa'ya çalışmaları sırasında iki destek gemisi de eÅŸlik edecek.






Etiketler: rize petrol
Bu haber toplam 198 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler