Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kayıt parası alanlar şimdi yandı

Kayıt parası alanlar şimdi yandı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatıyla Türkiye genelinde toplam 39 bin 477 okulun banka hesapları ve bağış makbuzları incelenmeye alındı.
06.10.2011 / 08:48


Bakan Ömer Dinçer, 21 Temmuz’da bir genelge yayınlayarak kayıt yaptırma ve diplomaların verilmesi sırasında okulların “bağış” adı altında ücret almamalarını istedi. Dinçer, verdiÄŸi talimatı da takip edeceÄŸini duyurdu.



3000 MÜFETTÄ°Åž Ä°NCELEDÄ°



20 Eylül’de ise MEB Rehberlik ve Denetim BaÅŸkanı Muzaffer DoÄŸan’a bir emir gönderen Dinçer, genelgeyi hatırlatarak, kayıt parası alındığı yönünde bakanlığa ihbarların geldiÄŸini hatırlattı. Yazıda, 30 Eylül’e kadar bu konuda inceleme yapılması, genelgeye uymayanlar hakkında soruÅŸturma açılması istendi. Bakan Dinçer’in talimatı üzerine özel okullar, yabancı okullar, azınlık okulları ve uluslararası okullar haricinde inceleme baÅŸlatıldı.Türkiyegenelindeki 39 bin 477 okulun bütün hesapları geçen hafta sonuna kadar incelendi. Ä°ncelemede 3 bin eÄŸitim müfettiÅŸi görev yaptı. Kayıt parası alan müdürlerin belirlenmesi için 2011-2012 eÄŸitimöÄŸretim yılı hesapları masaya yatırıldı. Ä°nceleme önceki yılları kapsamadı.



Ä°STANBUL DOSYASI MUTLU’DA



Ä°ncelemelerin büyük kısmı tamamlanarak onay için valiliklere gönderildi. Ä°stanbul’da 2 bin 86 okuldaki inceleme tamamlanarak rapor haline getirildi. Okulların tamamına yakını için soruÅŸturma açılması istendi. Dosya, soruÅŸturma onayı içinÄ°stanbulValisi Hüseyin Avni Mutlu’ya sunuldu.



300 BÄ°N TL’SÄ° OLANLAR VAR



Ä°stanbul’daki gözde okullarda velilerden kayıt parası adı altında bin ile 5 bin TL arasında bağışlar alındığı, velilerin de bu bağışları okullarınbankahesaplarına “öÄŸrenci kaydı için bağış” olarak yatırdığı öÄŸrenildi. Bazı okulların hesaplarında 100 ile 300 bin TL para olduÄŸu görüldü. Bakan Dinçer’e bizzat yapılan ihbarlar sonucu Ä°stanbul’daki 38 okul hakkında ise kayıt parası aldığı gerekçesiyle valilik onayı beklenmeden soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi. 81 ilin raporunun Bakanlığa gönderildiÄŸi, bundan sonra velilerin ifadesinin alınmaya baÅŸlanacağı bildirildi. Müdürlerin, “Okul Aile BirliÄŸi YönetmeliÄŸi”nde yer alan “bağış alabileceÄŸi” yönündeki düzenlemeye dayanarak Bölge Ä°dare Mahkemeleri’ne dava açması bekleniyor.



‘Ä°LK KEZ BÖYLE BÄ°R ÅžEY OLUYOR’



MüfettiÅŸler DerneÄŸi BaÅŸkanı DoÄŸan Ceylan, Bakanlığın 5 günde Türkiye’deki bütün okulları incelemelerini istediÄŸini belirterek, “Ä°lk kez böyle bir ÅŸey oluyor. Ä°stanbul’da 1 günde 150 müfettiÅŸle, 20 bin velinin ifadesini almamız istendi. Bunu yapamayacağımızı ValiliÄŸe bildirdik. Sırf vakit darlığından dolayı bütün okullara soruÅŸturma açıldı. Bakanlık, hem ödenek göndermiyor hem de bağış alanı suçluyor. Bakanlık ödenek göndermesine raÄŸmen müdürler para alsaydı, Bakanlık haklı olurdu. Müdür ne yapsın? Okulu pislik mi götürsün? Bu soruÅŸturma yıllarca sürer” dedi.



HABERTÜRK






Etiketler: okul
Bu haber toplam 2013 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler