Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sarkozy'den açık tehtid

Sarkozy'den açık tehtid
Sarkozy, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını desteklediklerini, bu iddiaları kabul etmeyenlere ceza vermeyi amaçlayan yasa taslağı hazırlayabileceklerini söyledi.
07.10.2011 / 08:55

Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Ermenistan'a gelenFransaCumhurbaÅŸkanı Nicolas Sarkozy, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını desteklediklerini belirterek, bu iddiaların kabul etmeyenlere cezai iÅŸlem uygulanmasını amaçlayan yasa taslağı hazırlayabileceklerini söyledi.



Erivan'daki temaslarına 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını yansıtan Tsitsernakaberd anıtını ziyaret ederek baÅŸlayan Sarkozy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihiyle yüzleÅŸmesi gerektiÄŸini iddia ederek, Türkiye'nin yıl sonuna kadar Ermeni iddialarını kabul etmemesi durumunda "baÅŸka giriÅŸimlerde de bulunacaklarını'' söyledi. Sarkozy, ''baÅŸka giriÅŸimler" arasında Ermeni iddialarının kabul edilmemesine cezai yaptırım uygulanmasını saÄŸlayacak yasa tasarısı hazırlamanın da bulunduÄŸunu söyledi.



Anıta çelenk bırakan Sarkozy, anıt özel defterine de Ermeni iddialarına ithafen "Fransa unutmuyor" ifadesini kaydetti.




AA






Etiketler: sarkozy
Bu haber toplam 2127 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler