Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Telsiz konuşmasında şok eden talimat

Telsiz konuşmasında şok eden talimat
Terör örgütü PKK'nın, bölgedeki çocukların geleceğini nasıl karartmak istediği açığa çıktı.
09.10.2011 / 11:46

Örgütün iki yöneticisi arasında birkaç gün önce gerçekleÅŸen telsiz konuÅŸmaları teröristlerin eÄŸitim sistemini hedef aldığını ortaya koyuyor. PKK'nın Suriye kökenli 'sözde' yöneticisi Fehman Hüseyin, devlet okullarının karakollardan daha tehlikeli olduÄŸunu söyleyerek okulların 'katliam' yeri olduÄŸunu savunuyor:



Fehman Hüseyin (Rojhat): Çocuklar okula gitmezse daha iyi olur. Zaten milletin hepsi bilinçlidir, aileler de... Ä°nternet üzerinde,bilgisayarüzerinde okullar karakollardan daha tehlikelidir. Tam katliam yerleridir.



Sofi Nurettin (Rüstem): DoÄŸrudur. Cahil kalacak. Biz de dedik hain olacağına cahil olsun daha iyi... Olsun, cahillik hainlikten daha iyidir.



Fehman Hüseyin (Rojhat): Cehaletin en büyük yeri okullardır. Bu çocukların başına kara cehalet veriliyor. Valla bilmiyorum bizim görüÅŸümüz yasaktır, diyecektik. Kürdistan'da Kürtçe dille ya yaparsınız ya da Türk okulları yasaktır. Çünkü çocuklarımız öÄŸreniyorlar tam cahilleÅŸiyorlar. Bundan daha kötüsü var mı?



Terör örgütü yöneticilerinden biri olduÄŸu anlaşılan Sofi Nurettin ise kaçırılan öÄŸretmenlerden Kürt olanların propaganda yapmak ve dersleri Kürtçe anlatmak ÅŸartıyla bırakılması talimatını veriyor. Kaçırılan ve Kürt olmayan öÄŸretmenlere ise 'bölgeyi terk etmeleri karşılığında' serbest bırakılma teklifi yapılmasını isteyen Nurettin, ÅŸunları söylüyor: "Kötü insan deÄŸillerse, polis-asker deÄŸillerse bıraksak Kürdistan'ı terk edin gidin deriz. Yasaktır deriz. Ama Kürt olanlara da sizi bırakıyoruz, Kürt dilinden bahsedin ve derslerde Kürtçe konuÅŸsunlar. Bu esaslar üzerine onları bırakın."



Ä°kili arasında geçen konuÅŸmada, kaçırılan öÄŸretmenlerin arasında bulunan bir askerle ilgili görüÅŸmede ise ayrı bir taktik deneyeceklerini belirtiyorlar. Kaçırdıkları öÄŸretmenlerle ilgili olarak Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyleyen 'Rüstem' kod adlı Sofi Nurettin ÅŸu ifadeleri kullanıyor: "Roza onların tarafında. Belki daha somut ÅŸey yaparız ama uyarısı olsun tamam. Bu bir mesajdı biz Türkiye'ye vermek istedik. Durumları ilginçtir. ArkadaÅŸlar diyorlar askerdir. Öyleleri varsa durumlarını ayrı ele alabilir, bırakabiliriz ama Kürt olanlar falan onlara söyleyelim ÅŸey yapmasınlar. Ä°ÅŸlerine devam etsinler fakat mesajdır, uyarıdır."



Kaçırılan öÄŸretmenlerle ilgili durum deÄŸerlendirmesinde bulunan terörist elebaşıları, hızlarını alamayıp konuyu bir adım daha ileri taşıyarak 'devlet okullarına karşılık bölgede alternatif okulların açılmasını' istiyorlar. Fehman Hüseyin ile Sofi Nurettin'in hain planları konuÅŸmaya ÅŸöyle yansıdı:



Fehman Hüseyin (Rojhat): Tamam biz diyelim evinize gidin diyelim deÄŸil mi? Türk olsun olmasın evinize gidin mi diyelim?



Sofi Nurettin (Rüstem): Valla arkadaÅŸlar devam etsinler. Yani ben kendim de katılmadım. Ben sizin görüÅŸlerinize atıldım ama arkadaÅŸlar diyor ileri bir karar olur ÅŸimdi ağır olur belki. EÄŸitim versinler ama söyleriz bu eÄŸitimde asimilasyon..? Alternatif okullar yapılsın ama ÅŸimdi alternatif okullarımız yoktur. Ama yakalanmaları da mesajdır, bütünTürkiyeöÄŸretmenleri için asimilasyon siyaseti için öyle bir durum vardır.



Fehman Hüseyin öÄŸretmenlerin kaçırılmasıyla ilgili Kürt halkı üzerinde psikolojik baskı yaparak doÄŸuda görev yapan öÄŸretmenleri bölge halkına düÅŸman etme planları yapıyor. Kürt halkına öÄŸretmen kaçırmaları meÅŸru göstermeye çalışan kanlı örgütün elebaşıları telsizden planlarını ÅŸu cümlelerle aktarıyor:



Fehman Hüseyin (Rojhat): Biz ÅŸimdi diyelim Türk olanlar gitsin arkadaÅŸ bunlar çocukları alıyorlar, yaÅŸlıları alıyorlar, kadınları alıyorlar, BDP'lileri yakalıyorlar, kimseyi bırakmadılar. Ben diyorum ki Türkler Kürdistan'a gelmesinler, böyle bir mesaj versek iyi olur halka.



Sofi Nurettin (Rüstem): Tamam olur? Ben ondan bahsediyorum.



Fehman Hüseyin (Rojhat): Biz öyle diyelim, Türk olanlar kaçsın gitsinler. Kim gelirse yakalarız bırakmayız daha iyi bir mesaj verilirse iyi olur.




YENÄ° ÅžAFAK






Etiketler: pkk
Bu haber toplam 2440 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler