Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan 'ustalık' döneminde... Ya siz?

CEMALETTÄ°N SAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimden önce güzel bir söylem geliştirdi.
22.09.2011 / 00:00

2002-2007 arasını çıraklık, 2007-2011 dönemini kalfalık, 2011 ve sonrasını ise ustalık dönemi olarak belirledi ve 2011'den sonra Türkiye'ye "ustalık" dönemini yaÅŸatmak için oy istedi. Oy verildi, ÅŸimdi siyasette ErdoÄŸan'ın "ustalık" dönemi ürünlerini izliyoruz.



Benim yazım ErdoÄŸan'ın "ustalık" döneminde yaptıkları ile ilgili deÄŸil, daha çok ona "ustalık dönemini yaşıyor vay beee" ve de "ne biçim ustalık dönemi lan bu" diyenlerle ilgili. Acaba ErdoÄŸan'ın "ustalık" dönemini hayranlıkla izleyenler ya da yerle bir edenler bu dokuz yıllık dönemde kendileri ne yaptılar acaba?



ÖrneÄŸin köÅŸe yazarları, editörler, genel yayın yönetmenleri, haber programcıları... Acaba ne kadar geliÅŸtirdiler kendilerini dokuz yılda? Onlar çıraklık döneminden ustalık dönemine geçebildiler mi yoksa hâlâ aynı yerde sayıyorlar mı? Yoksa sadece ErdoÄŸan'ın ustalığına hayran olmayı ya da onu yermeyi "ustalık" dönemi olarak mı kabul ediyorlar?



Bu konu önemli... AK Parti'ye, dokuz yılda yaptıklarına, demokrasi ataklarına, ekonomi ataklarına, dış politika ataklarına bakıp kendimize ÅŸu soruyu sormamız lazım: Ben ne yaptım bu sürede? Gerçekten çıraklık döneminden ustalık dönemine geçebildim mi? Yoksa övmeyi ya da yere sermeyi ustalık olarak mı görüyorum?



Usta gazeteci, haberci olabildim mi yani ideolojik gözlükleri çıkarıp kamu çıkarını öne alan, halkı koÅŸulsuz bilgilendirmeye yönelen bir habercilik anlayışını benimseyebildim mi?



Kamunun çıkarları önde olduÄŸunda patronumun çıkarlarına dur demeyi bilebildim mi? Ä°nsanları daha yüksek sanat, edebiyat, bilim ürünlerine doÄŸru yönlendirmeyi ilke edindim mi?



Medya ahlakına daha fazla uyan bir yayın politikası benimseyebildim mi? Çalışanlarımın hakları için daha fazla mücadele edebildim mi? Onların mutluluÄŸu için çalışıp, kariyer geliÅŸme süreçlerini önemseyebildim mi?



Sadece gazeteler, medya bunları düÅŸünmemeli tabii ki. Hepimiz düÅŸünmeliyiz.



Son dokuz yılda bu ülke için, çevremiz için, ailemiz için, çalıştığımız kurum için, arkadaÅŸlarımız için ne yaptık? Onlarla iliÅŸkilerimizde "ustalık" dönemine geçebildik mi yoksa hâlâ "çıraklık" döneminde miyiz?



Ä°ÅŸin gerçeÄŸi her ÅŸeyi hükümetlerden bekleyerek bu ülkeyi sürdürülebilir bir baÅŸarıya ulaÅŸtıramayız. EÄŸer zenginleÅŸecek, gerçek refah ve demokrasi ülkesi olacaksak "AK Parti ÅŸunu yapıyor, bunu yapıyor, BaÅŸbakan ErdoÄŸan ÅŸöyle baÅŸarılı, böyle baÅŸarılı" diye konuÅŸacağımız yerde, taşın altına elimizi koymalı ve canla baÅŸla uÄŸraÅŸ vermeli, gerektiÄŸinde siyasetçileri de eleÅŸtirerek her alanda "evrensel operasyonel standartlara" ulaÅŸmalıyız.



Zor mu? Asla! Yeter ki kendi gücünüzün farkına varın, baÅŸkalarının arkasına takılıp gitmeyi bırakın ve deÄŸiÅŸtirebileceÄŸinize inanın!



Çekirgelik



Ä°nsan özgür doÄŸar ama özgür yaÅŸayamaz. (Fuller)
Bu yazi toplam 3449 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler