Ä°rini Tatbikatı sırasında Yunan komutanın bizim Libya’ya ihtiyaç maddesi taşıyan gemimizde 16 saat boyunca arama yapmasını, gemi mürettebatına esir muamelesinde bulunmasını haklı buluyor, bunu Yunan gazeteleri de sevinçle alıp yayınlıyor.
Çünkü o gemide “bir ÅŸey” olduÄŸundan FETÖ o kadar emindi ki ihbarda bulundu ama amaçlarına ulaÅŸamadı. Bunu ilk açıklayan emekli General Cihat Yaycı, yayınlayan ilk gazete de Türkiye oldu.
Ama Yunan komutanın haklı olduÄŸunu Alman, Fransız siyasetçiler söyledi. FETÖ firarisi alçaklar söyledi. Türkiye’den de CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu. Onlardan aÅŸağı kalmadı ve "Yunan komutan haklı" dedi.
Pes doÄŸrusu.
Alenen Türkiye düÅŸmanlarını destekliyor.
Ä°nanın baÅŸka batılı bir “demokratik” ülkede olsa… Gerisini söylemeyeyim.
Bu FETÖ biliyorsunuz virüs gibidir. Virüsler bakterilere benzemezler, insanların hücrelerindeki DNA ya da RNA’larına sızarak yaÅŸam bulurlar ve hayatiyetlerini sürdürürler. Açığa çıktıklarında ise belli süreleri vardır, ölürler. Ama bünyedeyken de belirli semptomlar gösterirler. Virüsün amacı bünyeyi yok etmektir. EÄŸer belirtileri doÄŸru okuyup müdahale etmezseniz yolun sonu görünür.
Bu Türkiye düÅŸmanlığının sebebi artık hepimizin malûmu. Çünkü Türkiye KılıçdaroÄŸlu gibilerin de onların efendilerinin de gözünü korkutuyor. Hem millî ve yerli savunma sanayii ile hem de geliÅŸen ekonomisiyle. DüÅŸünsenize, yıkılsın diye bekledikleri ülkenin ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüyor ve bunlar üzüntüden kahroluyorlar. Ürküyorlar Libya’da, DoÄŸu Akdeniz’de, Suriye’de olan, içeride terörü neredeyse sıfırlayan Türkiye’den. Bu yüzden her türlü melaneti yapmak için de diÅŸ biliyorlar.
Ä°nanın ki siz okuyuculardan daha sıkı izliyorlar Türkiye’deki geliÅŸmeleri.
TÜRKÄ°YE’DE NELER OLUYOR BÄ°LELÄ°M
GeçtiÄŸimiz yazılarımdan birinde Twitter’dan takip ettiÄŸim Deniz@eurodolar1980 isimli hesabın sahibi genç bir adamın paylaşımlarını sizlere iletmiÅŸtim. Bu hafta onun son bir buçuk aydaki geliÅŸmelere dair paylaşımlarına bir baÅŸka Twitter kullanıcısı Nejat Özanay’ı da (@NejatOzanay) ekledim. Girip Türkiye’de neler yapılmış hepsini görür ve küçük dilinizi yutarsınız.
AÅŸağıda ekonomideki, yerli ve millî savunma sanayiindeki ve tarım ve hayvancılıktaki son geliÅŸmeleri, haberleri sıraladım. Öyle ÅŸaşıracaksınız ki eminim çoÄŸunuz “Ben bunları bilmiyordum” diyeceksiniz.
EKONOMÄ°DEKÄ° SON GELÄ°ÅžMELER
-Ä°stanbul-Ä°zmir otoyolunda Temmuz-Ekim arasında garanti edilen geçiÅŸ sayıları yüzde 20 oranında aşıldı.
-Eti Alüminyum, ArGe çalışmaları sonucu geliÅŸtirdiÄŸi ileri teknolojiye sahip "Özel Alüminyum Trihidroksit (ATH)" ve "Özel Alümina" ürünlerinin üretimiyle 2021 yılında 70 milyon dolarlık ithalatı önlemeyi planlıyor
-Türkiye’de ilk yerli plazma üretecek olan Maxicells Ä°laç Sanayi’ne CumhurbaÅŸkanı Kararı ile yeni fabrika yatırımı için Silivri’de 172.000 metrekare alan tahsis edildi. Kurulacak fabrika ile ülke ekonomisine 15 milyar lira katkı saÄŸlaması hedeflenmekte.
-2018 yılında 650 milyon dolarlık rüzgâr enerjisi santrali yatırımı gerçekleÅŸti. Wild Europe verilerine göre Türkiye 2019’da 686 MW ilave güçle Avrupa’da 7. Sıraya yükseldi.
-Pakmem Elektrik, KahramanmaraÅŸ merkezli, toplam 890 milyon lira yatırım bedeli ve 90 MW elektrik üretim kapasitesine sahip rüzgâr enerjisi (RES) yatırımı gerçekleÅŸtirecek.
-Ankara-Sivas arasındaki 440 kilometrelik yüksek hızlı tren hattında 49 tünel 52 adet viyadük yapılıyor. Projesi maliyeti 9 milyar 749 milyon TL.
-Türkiye Otomotiv Sektöründe Ocak-Ekim 2020 tarihleri arasında 17,2 milyar avro ihracat, 8,7 milyar avro ithalat gerçekleÅŸti.
-Tamamen yerli ve milli imkânlarla geliÅŸtirilen Yerli Elektrikli Traktör üretim bandına çıktı. 45 dakikalık tam ÅŸarj ile 7 saat aralıksız çalışabilme özelliÄŸi var ve yüzde 90'dan fazla yakıt tasarrufu saÄŸlıyor. Ä°lk seri 105 beygir gücüne sahip.
-Anadolu Isuzu tarafından yerli imkanlarla geliÅŸtirilen, Aselsan ve Altınay destekli Türkiye'nin ilk yerli elektrikli kamyonu - Isuzu NPR 10 EV 6.6 ton yük taşıyabilecek.
-Türkiye'nin en büyük 3. limanı ve en büyük endüstri bölgelerinden biri olacak olan Zonguldak- Filyos Liman ve Vadi Projesi yapımı hızla devam etmekte.
-Aselsan tarafından üretilen ve güneÅŸ enerji santrallerinde kullanılan dönüÅŸtürücü ile yurtdışı bağımlılığı tamamen ortadan kalkacak.
-Yakında yapımı tamamlanacak olan Sivas - Erzincan Hızlı Demiryolu Projesi tamamlandığında, 235 kilometrelik Sivas - Erzincan arası seyahat süresi 1,5 saat olacak.
-Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesi arasını baÄŸlayacak olan Kavak tüneli tamamlandığında Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli olacak. Çift tüp toplam uzunluk: 9 bin 950 metre
-Samsun - Sivas Demiryolu Modernizasyon Projesi Ulaşım hızı 60 kilometreden 100 kilometreye, yolcu kapasitesi 95 milyondan 168 milyona yükselecek.
-Yerli ve millî imkânlarla geliÅŸtirilen, 40'a yakın ülkeye ihraç edilen, dünyanın en büyük 4 itfaiye aracı arasında yer alan-VOLKAN.
-SOCAR Türkiye Nisan ayında aldığı yeni yatırım kararıyla, STAR Rafineri’nin ham petrol depolama kapasitesini yüzde 50’ye yakın arttırarak, 3 milyon varil düzeyindeki depolama kapasitesini 4,5 milyon varil düzeyine taşıyacak.
-Fiba Grubu Türkiye’nin en doÄŸusuna en yüksek rakımlı rüzgâr enerji santralini kurdu ve 550 MW kurulu güce ulaÅŸtı
-Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni dün yola çıktı. Tren 42 blok konteynerden oluÅŸacak, 1400 buzdolabı taşıyacak, 8 bin 633 km yol katedecek, 45 günlük nakliye süresi 20 güne düÅŸecek.
-2020 Kasım ayında toplam Covid-19 ürünü ihracatı yüzde 212 artışla 87 milyon dolar olarak gerçekleÅŸti.
-Teklas Kauçuk, ABD'nin Georgia eyaletinde 6,5 milyon dolar yatırım bedeli ile elektrikli araç parçaları üretmek için fabrika ve ofis açma kararı aldı.
-Ekim-Kasım döneminde, Türkiye toplamda yaklaşık 20 milyar dolar yabancı kaynak çekmeyi baÅŸardı..
-Reel sektör, TL kredi imkânlarının da artmasıyla, son 2,5 yılda yaklaşık 60 milyar dolar açık kapattı.
TARIM VE HAYVANCILIK
TOHUM: Yurt içinde kullanılan sertifikalı tohumun yüzde 96’sı yerli üretim. Sertifikalı tohum üretimi 1 milyon 143 bin tona ulaÅŸtı. Türkiye’de 900 tohum sanayi firması bulunuyor, 841’i yerli. Tohumculuk sektöründe 2019’da 286,4 milyon dolar ihracat, 228,4 milyon dolar ithalat yaptı. 58 milyon dolarlık bir dış ticaret fazlamız var. Ä°srail dâhil 91 ülkeye tohum ihraç ediyoruz. 2008 yılında 290 bin ton olan sertifikalı tohum üretimi 2019 yılında 1 milyon 135 bin tona yükseldi. 107 bin çeÅŸit tohum Türkiye Tohum Gen Bankası’nda saklanıyor. Banka, bugün dünyanın 3. büyük gen bankası durumunda. Millî tohumlarımız, tahıl ihtiyacımızın yüzde 70’ini, baklagillerin yüzde 97’sini, çayır-mera ve yem bitkilerinin yüzde 92’sini, sebzelerin yüzde 60’ını karşılıyor.
FÄ°DAN: 2008 yılında 21 milyon sertifikalı fidan üreten Türkiye, 2019 yılında bu rakamı 102.8 milyona çıkardı. BeÅŸ yıl içinde ihracatını 4 kat arttırdı. Üretilen fidanların yüzde 40’ı ihraç ediliyor. Sebze fidesi üretimi, son 10 yılda 100 kat artarak, 2019 yılında 4 milyar adede yükseldi. Örtü altı sebze üretimi fide ihtiyacının tamamı yurt içinden karşılanıyor.
HAYVANCILIK: KüçükbaÅŸ hayvan varlığı yüzde 20 artışla 55,1 milyon baÅŸa ulaÅŸtı (Avrupa’da 1. Sırada). BüyükbaÅŸ hayvan varlığı yüzde 8 artışla 18.6 milyon baÅŸa ulaÅŸtı (Avrupa’da 2. Sırada) Hayvancılıkta son iki yılda 33 milyar lira destek verildi.
MISIR ÜRETÄ°MÄ°: Hayvancılık için de önemli bir ürün olan Mısır üretimi bu yıl Cumhuriyet tarihi rekoruyla 6,5 milyon tona ulaşıyor.
TARIMA DESTEK: Tarımda son 18 yılda reel rakamlarla 310 milyar lira destek verildi. Son 2 yılda ilave destekle yüzde 52 artışla tarımsal destek 22 milyar liraya çıktı. 2021 yılında üreticiye 23 milyar TL destek verilecek.
TÜTÜN: Son 1 yılda 891,6 milyon dolarlık tütün ihraç edildi. Odaklanılmayan bir ürün için, böyle bir yılda, hiç fena deÄŸil. Toplam tarım ürünleri ihracatı 24.04 milyar dolar.
YERLÄ° VE MÄ°LLÎ SANAYÄ°Ä°:
-Yektamak Makine tarafından yerli ve millî imkânlarla geliÅŸtirilen 1.000 tona kadar taşıma kapasitesine sahip, ağır yük transfer aracı-SEYÄ°TON
-Havelsan tarafından geliÅŸtirilen Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi (DBDS) üretimlerinin tamamı 6 adet denizaltı için baÅŸarıyla tamamlandı. Sistem “Denizaltıların Kalbi” olarak tanımlanan stratejik iÅŸleve sahip.
-Ford E-Transit’in üretim sorumluluÄŸunu alan Ford Otosan, Kocaeli’de batarya montaj fabrikası yatırımı kararı aldı. Böylelikle Türkiye’nin ilk entegre elektrikli araç üretim tesisine sahip olacak.
- Türkiye'nin ilk raylı elektrikli-MANEVRA ARACI
- Tümosan tarafından yüzde 100 yerli ve millî imkânlarla geliÅŸtirilen 4x4 zırhlı araç-PUSAT
- Aselsan tarafından geliştirilen insansız kara aracı-İKA KAPLAN.
- Roketsan tarafından geliştirilen ve 2021 yılında teslimatlarına başlanacak olan Akya Ağır Torpido
-Tübitak-Sage tarafından geliÅŸtirilen seyir füzesinin hava ÅŸartlarına dair tüm dayanıklılık testleri tamamlandı.
- BMC tarafından geliştirilen Uzaktan Kumandalı Zırhlı Personel Taşıyıcısı-AMAZON TTZA
- BMC tarafından geliÅŸtirilen Mayına Karşı Korumalı Araç Kirpi-II teslimatları devam ediyor.
- FNSS tarafından geliştirilen-PARS III 8x8 Tıbbi Tahliye Aracı
- Roketsan’dan Gemisavar Füzesi. Atmaca GPS'e ihtiyaç duymadan düÅŸman unsurlarını imha etme yeteneÄŸi ile neredeyse hayalet özelliÄŸine sahiptir.
- Asfat tarafından geliştirilen uzaktan kumandalı-MAYIN TEMİZLEME ARACI
-Ejder Yalçın 4x4 Muharebe Aracı'nın saÄŸlık aracı-ZIRHLI AMBULANS
-FNSS tarafından geliÅŸtirilen Zırhlı Amfibi Hücum Aracı-ZAHA
EÄŸer yazının sonuna kadar geldiyseniz ÅŸunu söyleyeyim. Okuduklarınız, yapılanların en az 5’te biri.
Ülkenize güvenin.Hiç birÅŸeye ne vatanı neden kendinizi satmayın..