Osmanlı'da Fetret Devri'ni hazırlayan ÅŸartlarla çöküÅŸü hazırlayan ÅŸartlar arasında benzerlikler var mı, varsa ne kadar var; o kadar derin tarih bilgisine sahip deÄŸiliz. Ancak bu yazıyı yazmak için o bilgiye sahip olmamız çok da gerekmiyor. Ä°kisi de durup dururken olmamıştır, mutlaka evveliyatında o hadiseleri hazırlayan sebep ve geliÅŸmeler vardır. Yine kuvvetle muhtemeldir ki, bu sebep ve geliÅŸmelerin içinde o dönemin yöneticilerinin büyük hataları en baÅŸta gelmektedir.
AK Parti de bu sonuca durup dururken gelmedi. Elbette dış faktörlerin etkisi büyük ama onlar hiçbir zaman ne bu ülkenin ne de AK Parti ve halen CumhurbaÅŸkanımız olan lideri ErdoÄŸan'ın hakkında hayırlı rüya görmüÅŸ deÄŸiller. Beklenmeyen ve daha önce üstesinden gelinmeyen faktörler deÄŸil hiçbiri.
''Ä°ç faktörler'' günlerdir medyada AK Parti'ye yakın çevreler ya da bizzat partinin içinden aktörler tarafından seslendiriliyor. Bizim burada üzerinde duracak olduÄŸumuz, partinin çekirdek ideolojisine yakın isimleri ''nasılsa bizden'' diye ihmâl edilip, sadakatinden asla emin olunmayacak baÅŸka kesimlere yönelinmiÅŸ olması. Hele bu ''bizden'' olan insanlar birazcık sivri dilli ve sözünü sakınmayan bir profile sahipse, bunların bazıları pek de kibar olmayan davranışlarla uzaklaÅŸtırıldılar. Daha beteri, paralel yapıyla mücadele sürecinde hiçbir ÅŸey söylenemez oldu, çünkü en ufak bir tenkit sizin de ''paralelci'' sıfatıyla yaftalanmanıza sebep olabiliyordu.
Åžimdi can alıcı sorun ise ülkede bunca hareketlilik varken Reis ne yapıyor. Çabaladığı kendini parçaladığı adeta çocuÄŸu gibi baktığı partiye bunca zarar verenleri nasıl bertaraf edemiyor.
Yalnızım demişti..
Bu yalnızlığa onu sevenler, vatanını ,milletini sevenler nasıl sahip çıktı?
Sadece klavye başında. Bunca ihanet içinde olanlara, ceplerini dolduranlara ,partiden soÄŸutanlara biz ders vermedik..
Çevremizde örneklerle gidelim.
Bu yalnızlığa onu sevenler, vatanını ,milletini sevenler nasıl sahip çıktı?
Sadece klavye başında. Bunca ihanet içinde olanlara, ceplerini dolduranlara ,partiden soÄŸutanlara biz ders vermedik..
Vekili il başkanı belediye başkanı birbirleri ile konuşmazken nasıl hizmet olur.
Veya bunlardan biri bana ne bundan sonra bakın başınızın çaresine derse hizmet olur mu?
Bunlar zaten bizden deyip istek ve çaÄŸrılarına kulak vermezsen ne olur?
Bunları konuÅŸarak arttırmak mümkün.Bu normal görünen dağın arkası nereden bakarsan bak bu patlayacak o zaman iÅŸte geçmiÅŸ olsun.
Cümlelerime son verirken 15 Temmuz Destanımız tüm milletimize hayırlar getirmesi diliyor,bu millete tuzak kuranların, fenalık düÅŸünenlere ,ihanet edenlere Allah firsat vermesin diliyorum.
Kurban bayramınızıda kuluyorum.