Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ocaklarımızı söndürmeyelim…

Şefki Yılmaz

Bismillahirrahmanirrahim
Yaratıcımız, YaÅŸatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd, Önderimiz, Sevgili Resulümüz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Resul Efendilerimize, i

06.01.2023 / 00:00

Allah’ımız, hiçbirimizi din, vatan, aile ve devlet nimetlerinden mahrum bırakmasın! Din, vatan ve devlet nimetleri aile ocağıyla korunur. Aile tüm bu nimetlerin sigortasıdır! 



Ä°stiklal Marşımız; 



‘’Korkma! Sönmez bu ÅŸafaklarda yüzen al sancak; 



Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son Ocak!” ifadeleriyle baÅŸlıyor! Ama sadece dillerimizde terennüm ettiÄŸimiz bu gerçekten kalben ve ahlaken ne kadar uzağız! Ve maalesef her geçen gün de uzaklaÅŸmaya devam ediyoruz…  



Aile Ocaktır! Ocaklar söndü mü devlet söner! Devlet söndü mü din ve vatan müdafaası ve muhafazası söner! 



SaÄŸlam aile ocağının temel direÄŸi; “Ey insanlar, gerçekten Biz sizi bir erkek ve bir diÅŸiden yarattık ve birbirinizle (kolaylıkla) tanışmanız (ve farklı yetenek ve faziletlerinizden yararlanmanız) için sizi (deÄŸiÅŸik) kavimler ve kabileler (ÅŸeklinde) kıldık. Åžüphesiz, Allah katında sizin en üstün (kerim ve deÄŸerli) sayılanınız, (ırk ya da soyca deÄŸil) takvaca (kötülükten sakınma, iyilikte yarışma konusunda) en ileride olanlarınızdır. Åžüphesiz Allah (her ÅŸeyi hakkıyla) Bilendir, Habir’dir.’’ (Hucurat S. 13) Ä°lahi Mesajında belirtilen kadın ve erkeÄŸin birleÅŸmesinden oluÅŸan ana, baba, evladları ve nesilleridir! 



Maalesef ‘’gayri’’ Milli EÄŸitim ve Aile Sosyal Bakanlığı, Masonik Feminist dernekler, Müslüman görünümlü bazı Kadın Dernekleri, dışa satılmış Medya ve Sosyal ve Dijital Medya; düÅŸünür, tarihçi ve sosyolog Ä°bn-i Haldun’un; “Güçlü devletler güçlü milletlerden, güçlü milletlerde temeli saÄŸlam güçlü Ailelerden oluÅŸur!” tesbitindeki gerçeklerden uzaklaÅŸmak için seferberlik halindeler!

Ve ocağımızı tarumar etmek için bütün güçleriyle ailemize karşı savaşıyorlar!

Ve ocaklarımızı söndürmek için var güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar! 



Asırlar boyunca Müslümanların vatanlarında aile ocakları savaÅŸlarla sönerdi! Fakat Åžehidlerin bayrağını nesilleri devralırdı. Bir ocak söner lakin bin ocak yeniden dirilirdi! 



Åžimdi Müslümanların aile ocakları silahlı savaÅŸlarla deÄŸil, kültürel savaÅŸlarla söndürülüyor! 



Hepimize bir nefes yakın olan ölüm, kabir ve ahiret inancının azalması ve büyük mahkemedeki hesap gününün unutturulması belası ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Ana Baba hayattayken boÅŸanmalarla öksüz kalan evlatların gözyaÅŸlarıyla ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



En büyük fuhuÅŸ olan faiz bela ve musibeti, ekonomiyi altüst ederek geçim darlığı ve iÅŸsizliÄŸi artırarak ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Aşırı israf, lüks hayat teÅŸviki, reklamlarla moda ve tüketim savurganlığı ocakları söndürüyor!  



Kumar, alkol, esrar eroin bağımlılığı, kanalizasyon ve fitnevizyon medyasındaki filmler, diziler, Survivor gibi aile ve namus düÅŸmanı ahlaksız programlar ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Ä°slami mimarinin zıddına mezarlık gibi iç içe girmiÅŸ çarpık kentsel dönüÅŸüm yaygınlığı ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Hanımlara iÅŸ istihdam teÅŸviki, süresiz nafaka zulmü belası, ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Aile ocaklarımızı söndüren boÅŸanma bela ve felaketlerini önlemek için Yüce Dinimiz Ä°slam’ın  “Åžâyet karı kocanın aralarının iyice açılmasından ve artık yuvanın yıkılacağından endiÅŸe ederseniz, erkeÄŸin ve kadının ailelerinden âdil birer hakem tayin edip onlara gönderin. Her iki taraf da iyi niyetle iÅŸi düzeltmek isterlerse, Allah kalplerine sevgi ve merhamet ilham ederek onları yeniden barıştıracaktır..” ( Nisa S.35) Ä°lahi mesajıyla emrettiÄŸi iki tarafın hakemliÄŸinin edeni kanunla yasak edilmesi ve helal evliliklerin zorlaÅŸtırılması, zina namussuzluÄŸunun ve hayvanların bile reddettiÄŸi cinsi sapıklık ahlaksızlığının teÅŸvik edilmesi ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Ananın kokusuyla kucağında büyümesi ve yetiÅŸtirilmesi gereken yavrularımızın kreÅŸlerde ana sevgisinden mahrum yetiÅŸtirilmesi de ocaklarımızı söndürmeye devam ediyor! 



Aile ocaklarının sönmesini önlemek istiyorsak; 



Milli Marşımızda anlamını bulan dizelerde yer aldığı gibi;



“Garb’ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar;  



Benim iman dolu göÄŸsüm gibi serhaddim var. 



Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boÄŸar, 



“Medeniyet!” dediÄŸin tek diÅŸi kalmış canavar?” 



“ArkadaÅŸ yurduma alçakları uÄŸratma sakın 



Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. 



DoÄŸacaktır sana va’dettiÄŸi günler Hakkın, 



Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın!” mısralarını sadece törenlerde dille deÄŸil, kalben ve fiilen hayatımızda tatbik etmeliyiz! 



Aile yuvalarını Ä°slam Medeniyeti üzere kurmak, kollamak ve korumak devletin, iktidarların, muhalefetin, ticaretin ve herkesin imani, insani ve vicdani görevimiz olduÄŸunu artık idrak etmeliyiz! 



Her ÅŸeyde kıblemiz olan Kâbe-i Muazzama’yı yıkmaktan daha büyük günah ve zulüm olan aile ocağını yıkmak için çalışan Haç-Siyon ve içimizdeki satılmışların ÅŸer planlarını Allah’ımız, Müslümanların sevgi, saygı, sabır, merhamet ve birlik planlarıyla bozsun



Amiin… 



Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “Ä°slam SözleÅŸmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın, Osmanlıcamızın özgürlüÄŸü, tatil olması dileÄŸiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun.  



Selam, sevgi ve duayla...  

Etiketler: nefis
Bu yazi toplam 268 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler