Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP'li Muharrem Ä°nce yine AK Parti'ye vurdu

CHP'li Muharrem Ä°nce yine AK Parti'ye vurdu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3. havalimanı yapılmasının zaruri olduğunu bildirdi.
31.05.2012 / 09:42


 



CHP'LÄ° BELEDÄ°YEYE ELEÅžTÄ°RÄ°



Teklifin 4. maddesi üzerinde söz alan AK Parti Ä°zmir Milletvekili Hamza DaÄŸ, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi'nin sınavı kazanan itfaiye erlerinin iÅŸbaşı yaptırmadığını, görüÅŸülen maddeyle bu sorunun giderildiÄŸini söyledi.



Ä°zmir'de yaÅŸanan sorunların CHP'nin sahip olduÄŸu zihniyetten ortaya çıktını belirten DaÄŸ, ''Çünkü bu zihniyet proje üretemez, ortaya katma deÄŸer koyamaz., Bu zihniyet ne zaman bir yerde iktidar olsa, ne yazık ki orada sorun vardır'' diye konuÅŸtu.



CHP'LÄ° Ä°NCE'DEN SERT ÇIKIÅž



CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Dağ'ın eleştirilerine ilişkin yerinden kalkarak, ''CHP'yi ağzına alırken abdest al. Cevabını misliyle yediririm'' dedi.



CHP Ä°stanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sataÅŸmadan söz alarak, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ile ilgili bazı yolsuzluk iddialarının bulunduÄŸunu söyledi.



Bunun üzerine, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Gülay Dalyan, sataÅŸma olduÄŸu gerekçesiyle TBMM BaÅŸkanvekili Meral AkÅŸener'den söz istedi. Bu sırada AkÅŸener, Dalyan'a yönelik, ''Bana niye parmak sallıyorsunuz? Parmak sallamayın'' dedi.



Kürsüye gelen AK Parti'li Dalyan, ''Sayın BaÅŸkan, öncelikle hareketim size deÄŸildi. Åžahsınıza duyduÄŸum saygıdan dolayı böyle bir ÅŸeyi yapmam mümkün deÄŸil'' diyerek sözlerine baÅŸladı.



"GÖRMEYEN GÖZLERÄ°NE GÖZLÜK TAK"



Dalyan, ''Sayın Tanal, ben otomotiv sektörüyle uÄŸraşıyorum ve bu ülkeye katma deÄŸer saÄŸlayan bir firmanın üyesiyim. Senin hayatında görmediÄŸin ÅŸekilde çalışan bir firma. Akıllı ol da ÅŸöyle bir bak, Ä°stanbul Belediyesi neler yapmış. Görmeyen gözlerine bir çift daha gözlük tak, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin yaptıklarını gör ama göremezsin, çünkü körsün, duymuyorsun, sağırsın'' diye konuÅŸtu.



"CHP DOKUNULMAZ DEĞİL"



AK Parti Grup BaÅŸkanvekili AyÅŸe Nur Bahçekapılı, ''5 yıldır aynı yöntem uygulanıyor. Bu söylemleri bırakın biraz siyaset üretin'' dedi.



Bahçekapılı, ''CHP geçmiÅŸi ve tarihi olan bir partidir ama dokunulamayacak, eleÅŸtirilemeyecek bir kutsal varlık deÄŸildir. CHP, siyasi partiler yelpazesi içinde olan bir partidir, tıpkı bizim gibi, MHP gibi. Aynı oranda eleÅŸtirmeye hakkımız vardır. Niyetiniz tek parti zihniyetini devam ettirmekse kusura bakmayın zaman geçti'' diye konuÅŸtu.



Ä°NCE: BENCE BÄ°R DOKTORA GÖRÜNÜN



CHP Grup BaÅŸkanvekili Ä°nce de söz alarak, Dalyan'a yönelik, ''10 yıldır milletvekilliÄŸimde hiçbir hanımefendiye bu kürsüden yanıt vermedim ama bence bir doktora görünseniz iyi olacak'' dedi.



''Bazılarının adı aktır bazıların alnı aktır. Sizin adınız bizim alnımız ak'' diyen Ä°nce, araÅŸtırma komisyonu kurarak bütün belediyelerin incelenmesini önerdi.



CHP'li Tanal da yeniden söz alarak, ''Benim siyasi, ahlaki, hukuki, aile terbiyem, hanımefendinin ki gibi cevap vermeye müsaade etmez'' diye konuÅŸtu.



"ALÄ° AÄžABEY, MUZAFFER AÄžABEY Ä°TFAÄ°YE ERÄ° OLAMAZ"



CHP Ä°zmir Milletvekili Musa Çam, atanmayan itfaiye erlerine iliÅŸkin madde üzerinde söz alarak, ''(Milletvekilleri) Ali SarıbaÅŸ ve Muzaffer BaÅŸtopçu'dan itfaiye eri olur mu, olmaz. Özgür'den (Özel) olur'' dedi.



Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi'nin, Danıştay'ın itfaiye eri alımı için açılan sınavda baÅŸarılı olanlara mülakat yaptırılamayacağı kararı nedeniyle kazananları iÅŸbaşı yaptıramadığını belirten Çam, ''Sen 10 yıldır iktidardasın, istediÄŸin entrikayı çeviriyorsun, iÅŸbaşı yaptırıyorsun. Ä°zmir onları baÅŸlatamadı, baÅŸka belediye baÅŸkanları arkadan dolanıp iÅŸbaşı yaptırdı. Bu arkadaÅŸların maÄŸduriyetinin giderilmesini destekliyoruz ama açılan davalardan vazgeçmeleri ya da kazandıkları davalarda haklarında hükmedilen tazminatlardan vazgeçmeleri ÅŸartını kaldırın'' dedi.



YILDIRIM: Ä°STANBUL'A 3. HAVAALANI ÅžART



UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, milletvekillerinin madde üzerinde sorularını yanıtlarken, Marmaray'ın Gebze-SöÄŸütlüçeÅŸme-Halkalı-Yedikule arasında yüzeysel metro ile ilgili yüklenicinin taahhüdünü yerine getiremediÄŸi için sözleÅŸmenin feshedildiÄŸini ve yargı sürecinin devam ettiÄŸini söyledi. Yeni ihalenin yapıldığını bildiren Yıldırım, baÅŸka bir iÅŸletmenin projeyi sürdürdüÄŸünü ifade etti.



Yıldırım, yasalara herkesin uyması gerektiÄŸini belirterek, yürürlükteki yasanın, yasadışı iÅŸ bırakma ve yavaÅŸlatmaya iliÅŸkin müeyyideleri içerdiÄŸini söyledi. Yıldırım, ''Bunun gereÄŸini iÅŸveren yapmıştır. Olay bundan ibarettir'' dedi.



Atatürk Havalimanı'nın yap-iÅŸlet-devret süresinin bittiÄŸini, yeniden kiralandığını hatırlatan Yıldırım, ''Ä°stanbul'da 3. havalimanı yapıldığında, Atatürk Havalimanı'ndaki trafik devam edebilir, fazla trafiÄŸin yeni havaalanına kaydırılması bir yöntemdir. BaÅŸka bir yöntem de oradaki trafiÄŸi tamamen çekerek kullanılmayan süreler için kira alımından vazgeçmektir. Ä°stanbul'a 3. havalimanının yapılması zaruret haline gelmiÅŸtir'' diye konuÅŸtu.






Bu haber toplam 2531 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler