Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ÇAYKUR mevsimlik işçilerinden ‘kadro eylemi’

ÇAYKUR mevsimlik işçilerinden ‘kadro eylemi’

Çay Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸü (ÇAYKUR) bünyesinde yılda 6 ay çalışan mevsimlik iÅŸçiler, Rize Meydanı’nda toplanarak kadro taleplerini dile getirdi.

26.02.2024 / 09:52

ÇAYKUR bünyesinde yılda 6 ay çalışan mevsimlik iÅŸçiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak kadro taleplerini dile getirdi.



Mevsimlik iÅŸçiler "Ä°ÅŸçiler burada kadro nerede" sloganları atarak ÇAYKUR, sendika ile iktidar partisine yüklendi.Protestocular adına konuÅŸan mevsimlik ÇAYKUR iÅŸçisi Emre Yazar, sürekli kadro sorununun çözülmesi yönünde cümleler kullanıldığına ancak bir sonuç alınamadığına dikkat çekerek “ÇAYKUR’da yıllardan bu yana geçici iÅŸçi çalıştırma sorunu var. 6 aylık bir süre çalışan iÅŸçiler 6 aydan sonra bir yana dağılıyor. Yarısı gurbete gidiyor, yarısı ormana gidiyor, yarısı baÅŸka bir yere gidiyor. Bunların çoluÄŸu, çocuÄŸu, eÅŸi tümüyle maÄŸdur oluyor. Bu sorun dile getirildiÄŸi zaman bir çözüm geleceÄŸini, kadro verileceÄŸini, çalışma süresinin yükseltileceÄŸini, kışın sigorta, iÅŸsizlik maaşı gibi cümleler sürekli dilden dile dolaşıyor ama bir türlü çözüm bulunamıyor. Bugün inÅŸallah buradan bir sonuç çıkartacağız” dedi.



“Babamızın evinde yeni gelin olduk”



Mevsimlik iÅŸçilerin maÄŸduriyetinin giderilmesi için gerekli olan tüm yıl çalışma koÅŸullarının saÄŸlanması için gerekli adımların atılmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Yazar, “ÇAYKUR iÅŸçileri olarak uzun yıllardır sorunlarımızı kamuoyu ve yetkililerle paylaÅŸtık. Verilen sözlere raÄŸmen çalışma ÅŸartlarımızda hiçbir deÄŸiÅŸiklik yapılmamıştır. Babamızın evinde yeni gelin olduk. ÇAYKUR 2022 faaliyet raporunda binlerce boÅŸ kadro gözükmektedir. Kanunda ki düzenlemeye raÄŸmen kurumumuz bu kadrolara atama yapmamıştır. Fabrikaların çay iÅŸleme dönemi dışında kısmen iÅŸlevsiz kalması hepimizin farkında olduÄŸu bir gerçektir ancak 6 aylık çalışma süresi bizler için de bir çok maÄŸduriyete yol açmaktadır. Basit bir örnekle anlatmak gerekirse aynı yıl iÅŸe baÅŸlayan bir kadrolu iÅŸçi 25 yılda emekli olabiliyorsa bu süre 6 ay çalışanlar için 50 yıl olacaktır. 50 yıldan sonra emekli olsan ne olur, olmasan ne olur? Emekli maaşını alınca gelip lokantada bir yemek yiyemiyorsun, maaÅŸ hastanelerde bitiyor. Bu durumun ortadan kaldırılması için yetkili kiÅŸilerce proje yapılıp ortaya konulmalıdır” ifadelerini kullandı.






Etiketler: çaykur kadro
Bu haber toplam 291 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler