Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

BekaroÄŸluna soÄŸuk duÅŸ

BekaroÄŸluna soÄŸuk duÅŸ
Güneysu hes eyleminde mehmet bekaroğluna tepki vardı
10.09.2012 / 09:45


AYTEKÄ°N KALENDER -GÖKTÜRK FIRAT

Kendilerini, Karadeniz Ä°syandadır Grubu olarak adlandıran çevreci grup, bugün Rize’nin Güneysu Ä°lçesinde yapımı süren HES projesini protesto için Güneysu Ä°lçesinde toplandı.



Az sayıdaki grup ellerine üzerlerinde “HES var, sıkıntı var isyan var” yazılı dövizler ile ÅŸantiye sahasına kadar yürüdü. Protestocu gruba Senoz Vadisi’ndeki protesto gösterilerinden tanınan Ä°smail Akyıldız ve HAS Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet BekaroÄŸlu da destek verdi.



hes2.20120910000516.jpg



Grup adına hazırlanan basın açıklamasını Bahar Ä°stif isimli küçük bir kız çocuÄŸu yaptı. Ä°stif’in okuduÄŸu basın metninde, “Bu yok oluÅŸ sürecine dikkat çekmek için, ülkemizde HES projelerinin iÅŸleyiÅŸ mantığını en güzel ÅŸekilde görebileceÄŸimiz bir noktadayız. Ayak bastığımız bu noktada; devlet, sermaye ve doÄŸa iliÅŸkisi daha berrak görülebilmektedir. Hep birlikte ve ısrarla ÅŸunu söylüyoruz. HES var sıkıntı var. Ülkemizde ve Karadenizde doÄŸaya yapılan saldırılar artık kabul edilemez boyuttadır” denildi.



Grup basın açıklamasının ardından HES firmasının çalışma sahasını taÅŸ yaÄŸmuruna tuttu. Bu sırada Ali ErdoÄŸan isimli bir mahalle sakini protestocu gruba tepki gösterdi. Ali ErdoÄŸan ile protestocular arasında tartışma yaÅŸandı.



hes1.20120910000532.jpg



ErdoÄŸan’ı protestocu grubun yanında bulunan HAS Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet BekaroÄŸlu sakinleÅŸtirmeye çalıştı. ErdoÄŸan “Bu yaptığınız insanlığa aykırıdır. Çocukları istismar ediyorsunuz. Çocukları kullanarak milletin duyguları ile oynuyorsunuz. Ayıptır” dedi. BekaroÄŸlu da bunun üzerine ErdoÄŸan’a “Sen iÅŸine bak” ÅŸeklinde cevap verdi. ErdoÄŸan ise BekaroÄŸlu’na, “Sen profesörsün sana saygım var. Ama bu yaptığınız ayıptır” diye konuÅŸtu.



Tartışmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: “Romanya’dan, Gürcistan’dan elektrik alıyoruz. Kendi elektriÄŸimizi üretemeyeceÄŸiz. Ä°ki üç kiÅŸi yüzünden. Biz bunlarla mı uÄŸraÅŸacağız. Bu millet sustu sustu 80 sene sustu. Herkes ifade özgürlüÄŸünü kullansın. Ama benim özgürlüÄŸüme gelip iki kiÅŸi gelip buradan müdahale edemez."



hes3.20120910000548.jpg



DiÄŸer mahalle sakinleri ise protestocu grup içerisinde 3-4 Güneysulu bulunduÄŸunu diÄŸerlerinin yabancı olduÄŸunu dile getirip tepki gösterdiler.



Protestocu grup Katarahti adı verilen dere gölüne giderek burada slogan atarak protestolarına son verdi. Bazı protestocular göle girerek yüzdü.




bekaroÄŸluna tepki güneysu ile caytvhaberwww.habergundogdu.com



Etiketler:
Bu haber toplam 2569 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler