Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sağlık Müdürü Yaşlılar Haftasını Kutlandı

Sağlık Müdürü Yaşlılar Haftasını Kutlandı
115 Yaşındaki Sabire Nine`ye Sağlık Müdürü evinde ziyaret ederek, elini öptü.
23.03.2013 / 08:57


   18-24 Mart YaÅŸlılar Haftası dolayısıyla Rize SaÄŸlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Evde SaÄŸlık Hizmeti alan yaÅŸlı hastaları ziyaret etti.Ä°lk olarak  BaÄŸdatlı Mahallesinde yaÅŸayan 109 yaşındaki Havva Kalender`i ziyaret eden Tepe, Evde SaÄŸlık Hizmeti kapsamında rutin aralıklarda ziyaretlerde bulunup ihtiyaç duyduÄŸu saÄŸlık hizmetini yerinde vermeye çalışıyoruz. Kendisi bir süre önce beyin felçli geçirmiÅŸtir. O yüzden yataÄŸa bağımlı kalmış ve yatakta sürekli kaldığı içinde yatak yaraları oluÅŸmuÅŸ. Doktorlarımız, ekiplerimiz geliyor, yatak yaralarını yerinde pansuman yaparak ve baÅŸka ihtiyaç duyduÄŸu konularda da serum takarak, tahlil yaparak yardımcı olmaya çalışıyor. Bu tarz hastalarımızın dönem dönem ayarlanabilir karyolaya ihtiyacı oluyor. Bu bahsettiÄŸim karyola normal bir karyola deÄŸil. Hastanelerde herkesin müÅŸahede ettiÄŸi, kafa tarafı ve ayak tarafı bir düÄŸme ile havalanabilen, alçalabilen, yükselebilen karyolalardan bahsediyorum.



Biz elimizde var olan karyolaları, her zaman sırayla hastalarımızın hizmetine sunmaktayız. Bazen yetiÅŸemediÄŸimiz durumlarda oluyor. Burada güzel bir örnek yaÅŸanmış; bir vatandaşımız evinde kendi hastası için var olan karyolayı ihtiyacı ortadan kalkınca bizim aracılığımızla bu hastamıza bağışlamıştır. Bu durumun herkese örnek olmasını istiyoruz. Bu tip yatalak ve özürlü insanların kullandığı alet ve gereç varsa bunları ihtiyaç durumu ortadan kalktıktan sonra SaÄŸlık MüdürlüÄŸü aracılığıyla biz ihtiyaç sahiplerine bağışlamak üzere teslim alabiliriz. Burada da böyle güzel bir durum yaÅŸanmış. Bu vatandaşımıza yürekten teÅŸekkür ediyorum." dedi.





Tepe, "Rize`de evde saÄŸlık hizmetleri kapsamında 4 bin 500 hastamız var. Gönül ister ki daha fazla hastaya ulaÅŸalım. Mevcut hastalara daha kaliteli, daha üst düzey hizmet verelim. Çünkü yaÅŸlılık hayatın çok özel devresidir. Öyle bir devresidir ki; insan çok saygıya, en çok ilgiye ihtiyaç duyduÄŸu, belkide bunu en çok hak ettiÄŸi dönem yaÅŸlılık devresidir. Bu sebeple saÄŸlık olarak ihtiyaç duyduÄŸu saÄŸlık hizmetlerini evinde vermek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuÅŸtu.

Havva Kalender`in bakımını yapan kızı Sebahat Kalender ise "Bütün Ailelere sesleniyorum. Anne ve babalarını yalnız bırakmasınlar. Onlara hizmet etsinler. Unutmasınlar ki Cennet Annelerinin Ayaklarının Altındadır" dedi.





Rize SaÄŸlık Müdürü Tepe ve beraberindeki SaÄŸlık ekipleri son olarak Merkeze baÄŸlı Kaplıca Mahallesinde yaÅŸayan 115 yaşındaki Sabire Erkan`ı evinde ziyaret ederek, elini öptü. Tepe, "YaÅŸlılarımıza sahip çıkmalı, yaÅŸlılarımızın mutluluÄŸu için herkes elinden gelen katkıyı saÄŸlamalıdır. Tecrübeleri ile bugünümüzü aydınlatan yaÅŸlılarımızın saÄŸlık sorunlarının düzelmesi için bize düÅŸen görevi üstlenmiÅŸ bulunmaktayız. SaÄŸlık sorunları ile bize ulaÅŸan, ulaÅŸamayan, sıkıntı yaÅŸayan tüm yaÅŸlılarımıza Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü olarak elimizden geleni yapmaktayız. Bu düÅŸüncelerle tüm yaÅŸlılarımızın yaÅŸlılar haftasını kutluyorum" dedi.








Bu haber toplam 2177 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler