Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çaykur'dan Beklenen Açıklama

Çaykur'dan Beklenen Açıklama
Basında yer alan Çaykur’a Çay İthal etme yetkisi verildi haberi ile ilgili olarak Çaykur Genel müdürlüğünce yapılan ayzılı açıklamada ; söz konusu yetkinin zaten var olduğu ama bu güne kadar Çayku’un bu yetkisini kullanmadığı belirtilerek bundan sonrada Çaykur çay ithal etmeyi düşünmemektedir denildi.
13.04.2013 / 14:46


  Bazı basın yayın organlarında “Çaykur’a çay ithal etme yetkisi verildi” ÅŸeklinde haberler yapılarak, ithalat yetkisi hakkında yeni bir durum varmış gibi kanaat oluÅŸturulmuÅŸtur. Oysa; daha önce yürürlülükte bulunan 20 Aralık 1996 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış Ana Statümüzün 4 üncü maddesinde, Çaykur’un çay ithal etme yetkisi zaten mevcut idi… GeçmiÅŸten bu yana var olan bu yetkiye raÄŸmen Çaykur çay ithalatı yapmamış olup, yapmayı da düÅŸünmemektedir.



Ana Statü deÄŸiÅŸikliÄŸi ile mevcut olan iÅŸbu ithalat yetkisi ile ilgili olarak hiçbir deÄŸiÅŸiklik yapılmamış, mevcut durum aynen korunmuÅŸtur. Yapılan deÄŸiÅŸiklikle, yeni çay ürünleri(bitkisel çaylar, soÄŸuk çay, kafein, buzlu çay, ekstrakt vs) üretmek, fabrika kiralamak, çayla iliÅŸkili ve yan ürünlerde faaliyette bulunmak yetkileri alınarak; geliÅŸen ve deÄŸiÅŸen piyasa ÅŸartları dikkate alınıp, Çaykur’un manevra alanı geniÅŸletilmiÅŸtir.



Herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek adına; Ana Statü’de yapılan deÄŸiÅŸiklikle, ithalat yetkisi ile ilgili olarak var olan mevcut durumda herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapılmadığını;



Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.



Çay Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸü






Etiketler:
Bu haber toplam 2242 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler