Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çay sektörünün sorunları konuşulacak

Çay sektörünün sorunları konuşulacak
Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, çay sektörünün sorunlarının, çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.
24.09.2011 / 09:32


ErdoÄŸan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımı ile temmuz ayında çay sektörünün sorunları konusunda bir toplantı düzenlendiÄŸini anımsattı.



Sorunların çok olması nedeniyle o dönemdeki toplantının süresinin yetersiz kaldığını, bu nedenle daha sonra baÅŸka bir toplantı daha düzenlenmesinin gündeme geldiÄŸini anlatan ErdoÄŸan, ''Bu nedenle ekim ayının baÅŸlarında, Bakan Yazıcı'nın da katılımı ile çay sektörünün tüm kesiminin sorunlarının, çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Verimli bir toplantı olacaktır.



Toplantıya bölgemizde çay sektörünün tüm kesimleri ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından da yetkililerin katılması planlanıyor'' dedi.



Borsa olarak 2023'de dünyaya 50 bin ton Türk çayı satılabilmesini hedefini ortaya koyduklarını ifade eden ErdoÄŸan, ''Rize Dernekler Federasyonu ve RTB olarak Türk Çayı Tanıtım Çalıştayı da düzenleyeceÄŸiz. Toplantının kasım ayında yapılmasını planlıyoruz'' diye konuÅŸtu.



Dünyada kaç ülkede tanıtım yapılabileceÄŸi, hangi kaynaklardan yararlanılabileceÄŸi, ürünün hangi boyutunun öne çıkartılabileceÄŸi gibi konuların iÅŸleneceÄŸi çalıştayın Rize'de yapılacağını kaydeden ErdoÄŸan, ''Önemli bir çalışma olduÄŸunu düÅŸünüyorum.



Türkiye'nin çay vizyonunun dünyada yer edinmesi adına önemli bir çalışma olacaktır. 50 bin ton çay ihracat hedefi, inanmadığımız bir hedef deÄŸil. Ama bunun için Türk çayının tanıtımının yapılması lazım. Böylece ülke ve bölge ekonomisine 500 milyon dolar girdi saÄŸlayabiliriz'' diye konuÅŸtu.






Etiketler: ÇAYKUR ÇAY
Bu haber toplam 2373 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler