Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Çaykur Rizespor, evinde teknik direktörlüÄŸe Ä°brahim Üzülmez'in geldiÄŸi GeçlerbirliÄŸi'ni konuk etti.

Ligin teknik direktör konusunda flaÅŸ takımı GençlerbirliÄŸi, Yılmaz Vural'la anlaşıp kısa bir süre sonra yollarını ayırmıştı. Ardından takım başına Ä°brahim Üzülmez'i getiren baÅŸkent ekibi, ligin ikinci yarısının ilk maçına çıktı. 



AÇILIÅžI EV SAHÄ°BÄ° YAPTI

Mücadele ev sahibi ekip hızlı baÅŸladı. Dakikalar 10'u gösterdiÄŸinde Kweuke'nin ara pasıyla ceza sahası saÄŸ çarprazında topla buluÅŸan Sercan Kaya, düzgün bir vuruÅŸla takımını 1-0 öne geçirdi. 



CEVAP GECÄ°KMEDÄ°

20. dakikada, GençlerbirliÄŸi atağında orta sahanın solundan UÄŸur Çiftçi savunma arkasına uzun pasını gönderdi. Ceza sahasına giren Stancu, kontrolünü yaptıktan sonra ÅŸutunu attı ve durumu 1-1'e getirdi. 



ART ARDA GELEN GOLLER

Bu golden kısa bir süre sonra, dakika 24'ü gösterdiÄŸinde, yine GençlerbirliÄŸi, Çaykur Rizespor'un kalesine geldi. Hleb, orta sahanın ilerisinden serbest vuruÅŸu pas olarka kullandı. Topla birlikte çizgiye inen Mostapha El Kabir, yerden penaltı noktası üzerini pasını gönderdi. Orada bulunan Selçuk ÅŸutunu attı, savunmada yaÅŸanan karambolde son dokunan Ahmet Çalık oldu ve takımını 2-1 üstünlüÄŸe getirdi. Ä°lk yarı bu skorla sona erdi.



RÄ°ZE PES ETMEDÄ°

Mücadelenin ikinci yarısında Çaykur Rizespor, eÅŸitlik için rakip kaleye ataklarını gerçekleÅŸtirdi. Dakikalar 64'ü gösterdiÄŸinde GençlerbirliÄŸi'nin golünü atan Ahmet Çalık, bu kez penaltıya sebebiyet verdi. Rizespor'da 65. dakikada Kweuke topun başına geldi. Åžutunu attı ve yeniden eÅŸitlik saÄŸlandı: 2-2. 



DJALMA HAYAT VERDÄ°

Mücadelenin son dakikalarına doÄŸru, dakika 88'de savunma arkasına gönderilen ara pasıyla hareketlenen Djalma, topu önüne aldıktan sonra yerden bir vuruÅŸ çıkardı ve takımını 3-2'lik üstünlüÄŸe taşıdı. 90+4'te Rizespor'un topu direkten döndü. Geriye kalan dakikalarda baÅŸka gol olmadı ve GençlerbirliÄŸi ile ilk maçına çıkan Ä°brahim Üzülmez, zorlu Rize deplasmanında galip gelerek üst sıralara yükseldi.