Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türkiye'den F-16'lı gözdağı!

Türkiye'den F-16'lı gözdağı!
Müsade etmeyiz" diyen Türkiye'nin bölgeye iki F-16 savaş uçağı gönderdiği öne sürüldü
18.09.2011 / 19:34


kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek yanlı ilan ettiÄŸi münhasır ekonomik alanda sondaj yapacak Noble Energy ÅŸirketinin çalışmalara baÅŸladığı ve ilk ön araÅŸtırmanın pazartesi günü yapılacağı bildirildi. Akdeniz'de suların ısınmasına neden olan adımı önceki gün Rum Yönetimi attı.



Noble Energy ÅŸirketidoÄŸalgazarayacak platformu 12. Parsel'e yerleÅŸtirdi. Bölgeye götürülecek personelle ilgili deÄ°srailyapımı bir helikopter tutuldu. Personel taşınması alanında hizmet veren EDT Offshore ÅŸirketine ait olduÄŸu belirtilen helikopterin pilotlarının ikisinin Ä°srailli ve birinin de Amerikan vatandaşı olduÄŸu belirtildi.



Helikopter önceki gün doÄŸalgazın aranacağı bölgeye denemeye iniÅŸi yaptı. Bölgeye götürülen personel de, Noble Energy platformunda, yapılacak çalışmalarla ilgili ön hazırlık yaptı. Alan sorumlusu Hristina Hristofidu da, Bell 412 tipi helikopterle her gün platforma yaklaşık 30 personelin taşınmasının beklendiÄŸini, haftada 9-10 seferin yapılacağını kaydetti.



Rumların “tek başına doÄŸalgaz aramasına” müsade etmeyeceÄŸini açıklayan Türkiye'nin de bölgeye iki F-16 savaÅŸ uçağı gönderdiÄŸi ileri sürüldü. Rum basınına göre, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait iki F-16 savaÅŸ uçağı, sondaj çalışmalarının yapılacağı bölgede varlığını hissetirdi. Habere göre, savaÅŸ uçakları dün sabah 10.00 civarında kısa bir süre, bir Türk korveti tarafından ölçülü bir ÅŸekilde izlenen Noble platformu üzerinde uçtu. F-16'lar LefkoÅŸa (Rum)-Atina-Tel Aviv üçgeni radarında belirlendi.



Rum DışiÅŸleri Bakanlığı, Türk savaÅŸ uçaklarının “Kıbrıs Cumhuriyeti'nin hava sahasını” ihlal ettiÄŸini öne sürerek, Türkiye'yi BM'ye ÅŸikayet edecek.






Etiketler: kıbrıs
Bu haber toplam 3599 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler