Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Gazze'deki kara işgali genişliyor: Çok büyük çocuk kayıpları yaşanıyor

Gazze'deki kara işgali genişliyor: Çok büyük çocuk kayıpları yaşanıyor

UNICEF'ten yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyinde savaşın en kötü bombardımanının ve çok büyük çocuk kayıplarının yaÅŸandığı belirtildi. Ä°srail Genelkurmay BaÅŸkanı Herzi Halevi ise kuzeyde yaptıkları gibi güneyde de savaÅŸtıklarını ve Hamas komutanlarını hedef aldıklarını açıkladı.

04.12.2023 / 15:18

Ä°srail ordusu, toplamda 7 gün süren insani aranın sona ermesinin hemen ardından Gazze Åžeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden baÅŸladı.



7 Ekim'den bu yana Ä°srail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı, 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 523'e yükseldi.





UNICEF: Savaşın en kötü bombardımanı yaÅŸanıyor



Bir süredir Ä°srail'in yoÄŸun saldırılar düzenlediÄŸi ve büyük yıkıma neden olduÄŸu Gazze'de çalışmalarını yürüten BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, sosyal medya hesabından Gazze'deki duruma iliÅŸkin paylaşımda bulundu.





"Gazze'nin güneyinde ÅŸu an savaşın en kötü bombardımanı yaÅŸanıyor, çok büyük çocuk kayıplarının yaÅŸandığını görüyoruz." ifadelerini kullanan Elder, çocukları ve ortak vicdanı kurtarmak için son bir uyarıda bulunduklarını kaydetti.



Elder, yaptığı bir diÄŸer paylaşımda Han Yunus kentinde yoÄŸun saldırılar olduÄŸunu belirterek, "Burada çocukları etkileyen dehÅŸeti anlatmakta güçlük çekiyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.



Ä°srail ordusu: Gazze'nin kuzeyinde yaptığımız gibi güneyinde de savaşıyoruz



Ä°srail Genelkurmay BaÅŸkanı Herzi Halevi, Gazze Åžeridi'nin kuzeyinde yaptıkları gibi güneyinde de savaÅŸtıklarını ve H



Gazze'nin güneyinde kara harekatı baÅŸladı



Öte yandan Ä°srail Ordu Radyosu'nun paylaÅŸtığı ha



Ä°srail ordusu Gazze'deki kara iÅŸgalini geniÅŸletmeye devam ettiÄŸini açıkladı



Ä°srail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari de düzenlediÄŸi basın toplantısında, Gazze'deki kara iÅŸgalini geniÅŸletmeye devam edeceklerini belirterek, "Ä°srail ordusu, Hamas'ın her yerleÅŸkesine doÄŸru hareket ediyor." dedi.



Ä°srail'in ÅŸehir alanlarında ilerleyen kara birliklerine destek olmak için yoÄŸun biçimde hava desteÄŸinin kullanıldığını aktaran Hagari, Gazze Åžeridi'nde hala daha 137 esirin bulunduÄŸunu ifade ederek esirlerin sürekli akıllarında olduÄŸunu, sürekli buna yönelik istihbarat ve harekat deÄŸerlendirmeleri yaptıklarını, güç uygularken esirlerin hayatını riske atmamak için sürekli istihbarat topladıklarını savundu.



berde, ordunun Gazze Åžeridi'nin güneyinde de kara operasyonu yapmaya baÅŸladığı belirtildi.



Ä°srail ordusuna baÄŸlı zırhlı birliklerin Gazze Åžeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeyinde faaliyet göstermeye ve Hamas hedeflerine saldırmaya baÅŸladığı ifade edildi.



Haberde ayrıca Ä°srail ordusunun gelecekte bölgedeki güçlerini ilerletmesi ve kara operasyonunu geniÅŸletmesinin beklendiÄŸine yer verildi.



amas komutanlarını hedef aldıklarını açıkladı.



Gazze Tümeni'ndeki Ä°srail askerlerini ziyaretinde konuÅŸan Ä°srail Genelkurmay BaÅŸkanı Herzi Halevi, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın iki tugayını tamamen olmasa da dağıttıklarını ve daha fazla taburu vurmak için hala Gazze içinde faaliyet gösterdiklerini söyledi.



Hamas'a baÄŸlı askeri yetkilileri ve komutanları hedef aldıklarını savunan Halevi, "Gazze Åžeridi'nin kuzeyinde güçlü ve kapsamlı bir ÅŸekilde savaÅŸtık ve ÅŸimdi bunu Gazze Åžeridi'nin güneyinde de yapıyoruz." dedi.






Bu haber toplam 199 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler