Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çaykur ;un yeni planı

ÇAYKUR bu yıl randovü'lü sisteme geçmek istiyor bakıldığında güzel bir icraat olacak görülüyor
07.04.2013 / 00:00


    Çaykur bu yıl randovili  sisteme geçmek istiyor bakıldığında güzel bir icraat olacak görülüyor  fakat burada üreticilerin iyi plan yapmaları lazım her üretici çaykura olan kotasını satacağı çayı toplayıp satabileceÄŸi zaman ve süreyi iyi hesap etmelidir aksi takdirde sıkıntı yaÅŸanacaktır.

 Dernek olarak yaptığımız incelemelerde 2 nolu seçenek bizler için en ideal  durum olacaktır çünkü haftada 3 kez çay satma olanağımız olacaktır hem toplamada,hem bekletmede,hemde satmada sıkıntı çekilmeyecektir.



1. Seçenek haftada birgün çay  satacağımız için bu çayın toplanması veya toplandığın da  çayı bekletme süresinde kÄŸ kaybı olacağı veya yanma oluÅŸacaktır bunun için bu seçeneÄŸi seçecek olanlar iyi düÅŸünmeli ve bunları gözönüne almalıdırlar.



3. Seçenek ayda dörtgün peÅŸpeÅŸe satacağımız çay  dır satış gününü çaykur belirleyeceÄŸi için ayın son günlerinde sıra verilmesi halinde çayımızın dalında yanması, veya bu dort günde çayımızın tamamını toplayamazsak bir aydaha beklememiz gerekeceÄŸinden   elimizdeki çayı çaykura satamayacağımız anlamına gelir çünkü olgunlaÅŸan çayı ne dalın da nede tolayarak bekletebiliriz.



4. Seçenek geçen yıllarda olduÄŸu gibi günlük kontajan uygulanacaktır.

Tüm çay üreticilerinin bu çay satma yöntemlerini iyi inceleyip ona göre belirlemelidirler tekrar söylüyorum orta ve büyük üreticiler için en uygunu seçenek 3. seçenektir tüm çay üreticilerine hayırlı bereketli bir sezon geçirmelerinive geçmiÅŸ yıllarda yaÅŸadığımız zorlukları birdaha yaÅŸamamayı  cenabu Allah tan niyaz ederim.

 

Bu yazi toplam 1273 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler