Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kendir,Kenevir Diken Yandı

Kendir,Kenevir Diken Yandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kısa süre önce onaylanarak yürürlüğe giren yeni yargı paketinde esrar elde etmek için kenevir ekme suçunun ceza alt sınırı 1 yıldan, 4 yıla yükseltildi.
24.07.2014 / 11:16


   Ceza alt sınırının yükselmesi üzerine Diyarbakır'da bir mahkeme ilk kez kenevir ekiminden dolayı 2 kiÅŸi hakkında tutuklama kararı verdi.Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hazro Ä°lçesi kırsalında uyuÅŸturucu operasyonu yapıldı. Operasyonda 15 dönümlük bir arazide ekili 150 bin kök diÅŸi hint keneviri ele geçirildi. Yaklaşık 7 ton esrar elde edilebilecek hint kenevirleri jandarma timleri tarafından imha edilirken, bunların sahipleri olduÄŸu öne sürülen A.T., E.G. ve M.Åž.T. gözaltına alındı. Adliyede 3 ÅŸüpheli tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.



 



 



 



 



'Esrar elde etmek için kenevir ekme' iddiasının yer aldığı dosyayı inceleyen mahkeme, ÅŸüpheliler A.T. ve E.G.'nin tutuklanmasına, M.Åž.T.'nin ise, adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin tutuklama kararında kısa süre önce yürürlüÄŸe giren yeni yargı paketini dikkate aldığı belirtildi. Kararda, yeni yargı paketi yürürlüÄŸe girmeden önce 2 bin 313 sayılı UyuÅŸturucu Maddelerin Murakebesi Hakkındaki Kanun'un 23'üncü maddesine göre, kenevir ekimi için 1-7 yıl hapis cezasının öngörüldüÄŸü belirtildi. Kararda, yeni yargı paketinde esrar elde etmek için kenevir ekme suçunun alt sınırının 4 yıla, üst sınırının ise 12 yıla çıkarıldığı belirtilerek, tutuklama kararının bu kapsamda verildiÄŸi belirtildi.



 



 YARGI PAKETÄ°NDEN ÖNCE SERBEST BIRAKILIYORDU



 



 



 



 Yeni yargı paketinin yürürlüÄŸe girmesinden önce 'esrar elde etmek için kenevir ekme' suçunu iÅŸleyen ÅŸüpheli 2 bin 313 sayılı yasanın 23'üncü maddesine göre 1-7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Yargı paketinden önce suçun alt sınırının 1 yıl olması nedeniyle kenevir eken kiÅŸiler yakalandıklarında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyordu. Yargı paketinden 23'üncü maddede yapılan deÄŸiÅŸiklik ile kenevir ekme suçunun ceza aralığı 4-13 yıl aralığına çekildi. Ceza alt sınırının 4 yıla çıkması üzerine ilk kez bir mahkemenin kenevir ekimi için 2 kiÅŸi hakkında tutuklama kararı verdiÄŸi belirtildi.



 






Bu haber toplam 2562 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler