Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ankara Rize Günleri Etkinliği Başladı

Ankara Rize Günleri Etkinliği Başladı
Rize Valiliği öncülüğünde, Rize Belediyesi, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çaykur ve Rize Kivi Birliği`nin destekleri ile bu yıl 6.sı düzenlenen “Rize Tanıtım Günleri”nin açılışı Ankara Kültür Merkezinde yapıldı.
20.03.2015 / 08:48


Açılış törenine, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Zonguldak Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslamoğlu, Rize ilçe belediye başkanları, yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Zonguldak Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan programın açılışında selamlama konuşması gerçekleştirdi.


 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, “Zor bir coğrafyadan başarı hikayelerini yazan bir ildir Rize. Rize’den devlet adamları dünya lideri çıkardınız. Nasıl hizmetler aldığınızı değerli bakanım ve milletvekili arkadaşlarımız burada ifade ettiler. Bu hizmetler inşallah devam edecektir. Dernek başkanlarına ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Helal olsun size, bizi memleket havalarına götürdünüz, bizi tulumla buluşturdunuz. Rize’nin bütün güzelliklerini Ankara’ya taşıdınız. Memleketini özleyen bütün Rizelileri Rize günlerine davet ediyorum” dedi.


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise konuşmasında, “Rize’yi ve Rizeliyi tanıtmak  konusunda katkı sağlayan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde buna benzer tanıtım fuarları yapılmaktadır. Sayın Valimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte tanıtım faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Bu noktada katkı koyan herkese içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bu faaliyetler Rizelilerin birlik beraberlik içerisinde olmasını sağlamaktadır ve bundan sonraki faaliyetlere katılımın daha fazla olmasını temenni ediyorum” dedi.


 


Yaklaşık bir yıllık süreçte proje formatlı çalışmaların alt yapısını oluşturduklarını söyleyen Başkan Kasap, “On Numara projelerimizin bazılarının proje altyapıları tamamlanmış bazılarının ise temel atma töreni yaklaşmaktadır. Kentsel dönüşüm çerçevesinde uyguladığımız projelerden ‘Timya Vadisi’ projemiz başlamış bulunmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla birlikte yürüttüğümüz Cumhuriyet Meydanı’nın yeniden yapılanması ve düzenlenmesi çerçevesindeki projemizde uygulama safhasına gelmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla ve bilgisi dahilinde yürüttüğümüz Rize Sahil Külliyesi’nin de proje çalışmaları devam etmektedir. Bu doğrultuda Rize Belediyesi projeleri çerçevesinde katkı veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Hayati Yazıcı Bakanımız, Sayın Hasan Karal ve Nusret Bayraktar milletvekillerimiz, Sayın Valimize ve diğer bütün paydaşlara belediyem adına içten teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Başkan Kasap, konuşmasının sonunda bu faaliyetin bütün Rizelilere hayırlı olmasını diledi.


 


Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslamoğlu açılış törenin yapmış olduğu konuşmada, “Rize günleri çok renkli bir kavuşma günleridir. Düzenlenen bu günlerde gurbette yaşayan hemşerilerimiz bir nebze de olsa içerlerindeki gurbet hasretini gideriyor. Rize Günleri Ankara’nın göbeğinde bizim sofralarımızın kurulduğu, müziklerimizin dinlendiği kısacası kültürümüzün tanıtıldığı bir gündür. Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz Rize Günleri tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda coşkulu geçecek. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


 


Konuşmaların ardından etkinliklere katkı sağlayanlara plaketler verildi ve kurdele kesilerek Rize Günleri başlatıldı.


Törenin ardından heyetle birlikte stantları gezen Bakan Çelik, Rize standına uğrayarak yöresel ikramlardan tattı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çelik, Rize yöneticileriyle birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.







Etiketler: rize günleri ankara
Bu haber toplam 2629 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler