Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ErdoÄŸan, Putin ve Aliyev Ä°stanbul'da buluÅŸtu

ErdoÄŸan, Putin ve Aliyev Ä°stanbul'da buluÅŸtu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'ye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.
10.10.2016 / 17:26


Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, yaptığı konuÅŸmada Türk Akımı projesini hayata geçirmek istediklerini belirtirken darbe giriÅŸimiyle ilgili de Türk halkını tebrik etti.



TÜRK AKIMINI GERÇEKLEÅžTÄ°RMEK Ä°STÄ°YORUZ



Putin konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi:



"Yeni kaynaklara yatırım yapıyoruz. Çıkarmaya da zor koÅŸullarda da olsak devam ediyoruz. Enerji piyasasına güvenli bir taraf olacaktır. Bizim ihracatımız sayesinde çok ülkenin geliÅŸimi saÄŸlanacaktır. AB'nin enerjinin bir kısmını biz saÄŸlıyoruz. Mesela geniÅŸ dağıtım sistemi devreye girdi. Kuzey Akım var en güncel olarak. Ä°kinci kısımda. Üzerine çalışıyoruz. Zirveye hazırlık çerçevesinde Türk Akımı'nı ele alıyoruz. Çin Japonya Hindistan'a da ihracata devam edeceÄŸiz. Sayın ErdoÄŸan ve diÄŸer ortaklarımızla Türk Akımı projesini de gerçekleÅŸtirmek istiyoruz.



TÜRK HALKINI TEBRÄ°K EDÄ°YORUM



Aynı zamanda temiz enerjide de bulunuyoruz. Sera gazları üzerine çalışıyoruz. KeÅŸiflerde bulunuyoruz. EÅŸitlik ilkeleri temelinde tüm ortaklarımızla çalışacağız. BaÅŸarılı çalışmalar dilerim. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Türkiye ÅŸu anda büyük projeler için zor dönemlerden geçiyor. Son olarak Türkiye'de darbe giriÅŸimi oldu. Türk halkını tebrik ediyorum."



ALÄ°YEV: TÜRKÄ°YE'YE YATIRIM 20 MÄ°LYAR DOLAR



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev de, "Bugün Azerbaycan petrolü Türkiye üzerinden dünyaya ihraç ediliyor. Bu bize yarar saÄŸlıyor. Azerbaycan ve Türkiye fedakarlık göstererek TANAP anlaÅŸmasını imzaladı. Bu, tarihi bir anlaÅŸmadır. Azerbaycan'ın Türkiye'ye toplam yatırımlarının 20 milyar dolar" olduÄŸunu söyledi.










Bu haber toplam 2740 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler