Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rizeli Haksızlığa Tahammül Etmez

Rizeli Haksızlığa Tahammül Etmez
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Rize’de düzenlediği mitingde AK Partililer ile mitinge katılanlar arasında yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmede bulundu.
06.03.2014 / 17:04


   Rize’den yayın yapan Çay TV’ye bir programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rizelilerin haksızlığa tahammül edemeyeceÄŸini belirterek, “Siz hem misafir olarak geleceksiniz, misafir olarak geldiÄŸiniz bir ilde o ilin nüfusuna kayıtlı, o ilin bir bireyi olan Türkiye Cumhuriyeti BaÅŸbakanı’na seviyesi son derece düÅŸük sözcüklerle tahkir edeceksiniz, suç tescil edecek sözcükleri ölçüsüzce, pervasızca kullanacaksınız ve size hiç kimse bir ÅŸey demeyecek. O zaman buradaki insanların ölmüÅŸ, üzerine toprak serili olması lazım. Böyle düÅŸünmek lazım” dedi.



   Ana muhalefet partisi genel baÅŸkanının her konuÅŸmayı her yerde yapamayacağını belirten Yazıcı, “Rizeli dinamiktir. Ana muhalefet partisinin genel baÅŸkanı bu hassasiyeti görmüÅŸ ve buna göre konuÅŸma tasarlamış olsaydı. Her konuÅŸmayı her yerde yapamaz. Kendi özelinde sövebilir, sayabilir, kendi mensuplarıyla o tarz bir dille konuÅŸma gerçekleÅŸtirebilir ama halkın önünde Rizelilerin önünde son derece duyarlı olmalıdır. Size o sözcüklerle biri hitap etse siz öbür yüzünüzü mü gösterirsiniz. Böyle bakılması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Onun için Rize’de konuk da olsa ana muhalefet partisinin genel baÅŸkanı kullandığı sözcüklerle, kullandığı dille Rizelileri provoke etmiÅŸtir. KeÅŸke ana muhalefet partisi daha duyarlı, tedbirli, seviyeli bir üslupla propagandasını ve buradaki mitingini gerçekleÅŸtirmiÅŸ olsaydı. Ä°yi ki daha ileri bir boyuta taşımamışlar” diye konuÅŸtu.







Bu haber toplam 2051 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler