Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Avcı, Bütün Rize'yi Ovit'e, Başbakan'ın Programına Davet Etti

Avcı, Bütün Rize'yi Ovit'e, Başbakan'ın Programına Davet Etti
Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, tüm hemşehrilerini Rize’nin 132 yıllık hayalini sona erdirecek Ovit Tünelinde ilk ışığın görünecek olmasından dolayı Rize’ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ı karşılamaya davet etti.
10.11.2016 / 08:38


Ak Parti Rize Ä°l BaÅŸkanı Muhammed Avcı, BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın beraberindeki bakanlarla birlikte, Türkiye'nin en uzun, dünyanın da ikinci en uzun çift tüplü tüneli olacak 14.3 kilometre uzunluÄŸundaki Ovit Tüneli'nde ilk ışığın görünecek olmasından dolayı 11 Kasım Cuma günü Cuma Namazının ardından Rize’ye geleceÄŸini açıkladı.



RÄ°ZE’NÄ°N 132 YILLIK HAYALÄ° TARÄ°HE KARIÅžIYOR



Rize-Erzurum karayolundaki 2600 rakımlı Ovit Dağı'nda 132 yıldır bekleyen tünelin Ak Parti iktidarı döneminde tamamlanmak üzere olduÄŸunu kaydeden Avcı, tüm hemÅŸehrilerini 11 Kasım Cuma günü saat: 14.00’te Ovit Dağı Tüneli önünde düzenlenecek olan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın beraberindeki bakanlarla katılacağı “Ovit Tüneli’nde ışık göründü” törenine davet etti.



AK PARTÄ° RÄ°ZE Ä°L BAÅžKANI AVCI: AK PARTÄ° Ä°KTÄ°DARINDA HAYALLER BÄ°RER BÄ°RER GERÇEÄžE DÖNÜÅžÜYOR



Ovit Tüneli’nin Karadeniz Sahil Yolu'nu Ä°kizdere üzerinden Ä°spir'e oradan da Erzurum'a baÄŸlayacağını kaydeden Ak Parti Rize Ä°l BaÅŸkanı Muhammed Avcı, Ak Parti iktidarında hayallerin birer birer gerçeÄŸe dönüÅŸtüÄŸünü ifade ederek, 132 yıldır Rize’nin hayalinde olan ve ticaretten turizme kadar her alanda bölgenin potansiyelini harekete geçirecek Ovit Tüneli’nin Rize'yi ve bütün Karadeniz'i, Kuzey Kafkasya'yı, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'ya oradan Orta Asya ve Ä°ran'a baÄŸlayacak önemli bir ulaşım güzergahının en kritik geçiÅŸini oluÅŸturan devasa bir proje olduÄŸunu kaydederek, Ovit Tüneli projesinin de diÄŸer devasa projeler gibi Ak Parti iktidarı döneminde gerçeÄŸe dönüÅŸmek üzere olduÄŸunu ve artık buna sayılı günlerin kaldığını belirtti.



BAÅžBAKAN YILDIRIM’IN RÄ°ZE PROGRAMI DETAYLARI



BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın 11 Kasım Cuma günü Cuma Namazını Trabzon’da kıldıktan sonra Ovit Tünelinde düzenlenecek törene katılmak üzere helikopterle Ovit’e geleceÄŸini kaydeden Avcı, BaÅŸbakan Yıldırım’ın Rize programı ile ilgili detayları da açıkladı. Ovit’teki törenin ardından BaÅŸbakan Yıldırım’ın Rize ValiliÄŸi ziyaretinde bulunacağını kaydeden Avcı,bu ziyaretin ardından ise Saat: 17.00’da Rize’nin kanaat önderleriyle Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde toplantı gerçekleÅŸtireceÄŸini ifade etti. Avcı, BaÅŸbakan Yıldırım’ın Rize programında bazı deÄŸiÅŸiklikler olabileceÄŸini de ifade ettiÄŸi ettiÄŸi açıklamasında BaÅŸbakan Yıldırım’ın aynı akÅŸam Rize’den ayrılacağını söyledi.



AK PARTÄ° RÄ°ZE Ä°L BAÅžKANI AVCI, TÜM HEMÅžEHRÄ°LERÄ°NÄ° OVÄ°T’E TARÄ°HE TANIKLIK ETMEYE DAVET ETTÄ°



Ä°l BaÅŸkanı Avcı, Rize’nin 132 yıllık hayalinin gerçeÄŸe dönüÅŸeceÄŸi 11 Kasım 2016 Cuma günü bütün hemÅŸehrilerini tarihe tanıklık etmek üzere Ä°kizdere Ä°lçesi Sivrikaya Mevkii Ovit Dağı Tüneli önünde Saat: 14.00’te düzenlenecek olan “Ovit Tüneli’nde ışık göründü” törenine davet etti.







Etiketler: ovit
Bu haber toplam 2068 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler