Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türkiye bu olayı konuşacak... Şehit edilen müdür FETÖ’ye nasıl hedef olmuştu

Türkiye bu olayı konuşacak... Şehit edilen müdür FETÖ’ye nasıl hedef olmuştu
Bugün gündüz saatlerinde Türkiye, Sözcü yazarları ve yöneticileri hakkında düzenlenen iddianameyi konuşurken, FETÖ’nün hamlesini Odatv’den okudu...
12.12.2018 / 10:58


Almanya merkezli Correctiv isimli “gazetecilik merkezi” 8 ülkeden 13 gazetecinin katıldığı çalışmayla 9 farklı yayın organı ortaklaÅŸa bir “haber” hazırlamıştı.



Fransa’nın etkili yayın organı Le Monde, Ä°srail’in önemli gazetelerinden Haarezt, Ä°spanya’da El Pais, Alman ZDF kanalının Frontal21 programı, Ä°sveç merkezli TT News Agency, Danimarka merkezli Mandag Morgen, Almanya merkezli Addendum, Ä°talya merkezli Il Fatto Quotidiano ve Almanya merkezli Correctiv'in aralarında bulunduÄŸu yayın organları, “Türkiye’de kaçırılan muhalifleri” manÅŸetlerine taşıdı.



Haberlerde kendisini “Tolga” olarak tanıtan ve gerçek adını saklamak istediÄŸini belirten bir kiÅŸi, Türkiye’de MÄ°T tarafından kaçırıldığını, gizli hapishanelerde iÅŸkence gördüÄŸünü, ailesinin tehdit edildiÄŸini, gizli tanık yapılmak istediÄŸini ve MÄ°T adına casusluÄŸa zorlandığını ileri sürdü.



GÜLEN YANLISI TUTUM DÄ°KKATLERÄ° ÇEKÄ°YOR



Aslında haberlerde, kaçırılma vakasına kaynak olarak gösterilen Stockholm Center for Freedom (SCF), FETÖ’cülerin oluÅŸturduÄŸu bir kurum. FETÖ’nün kapatılan yayın organı “Today’s Zaman” gazetesinin Ankara temsilciliÄŸi görevini yürütmüÅŸ olan Abdullah Bozkurt’un, Ä°sveç’te kuruculuÄŸunu yapmış olduÄŸu Stockholm Center for Freedom, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde Fethullahçı yapılanmanın bir rolünün bulunmadığını ifade eden raporlar yayınlıyor.



SCF’nin internet sitesine paylaşılan bilgilere göre; “kâr amacı gütmeyen” bu oluÅŸum, bir grup “gazeteci” tarafından yönetilirken, hazırlanan raporlarda ve paylaşılan haberlerdeki Gülen yanlısı tutum dikkatleri çekiyordu.



Buraya kadar olan kısma birazdan geleceÄŸiz…



Fakat tam bu durum konuÅŸulurken Rize’de Türkiye’nin gündemini sarsan bir olay yaÅŸandı.



Rize Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi, Rize Emniyet Ä°l binasında silahlı saldırıya uÄŸradı. Saldırı sonrasında yaralı olarak hastaneye kaldırılan Rize Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi, tüm müdahalelerine raÄŸmen kurtarılamadı ve ÅŸehit oldu.



Açıklanan gerekçeye göre AltuÄŸ ÅŸehit eden saldırgan polis memuru, 8 kilometre ötedeki baÅŸka bir bölgeye tayin isteÄŸinin gerçekleÅŸtirilmediÄŸi gerekçesiyle bu eylemi yaptı.



O TWITTER HESABINDAN ÅžEHÄ°T POLÄ°S MEMURU HEDEF GÖSTERÄ°LMÄ°ÅžTÄ°



Eylemin ardından Türkiye ÅŸehit polis memurunun ailesine baÅŸsaÄŸlığı dileklerini gönderirken, “Ä°ÅŸkence Raporu” adlı Twitter hesabının paylaşımı dikkat çekti.



31 Mayıs 2018 tarihinde hesaptan yapılan paylaşımda “ÖÄŸretmen N.B.’ye Rize Emniyet MüdürlüÄŸü’nde iÅŸkence yapılmasından sorumlu amirler: - ErdoÄŸan BektaÅŸ – Rize Valisi - Önder Kemal Sekücü – Cumhuriyet BaÅŸsavcısı - AltuÄŸ Verdi – Rize Ä°l Emniyet Müdürü” ifadeleri kullanıldı.



tweet3.jpg



Daha önce FETÖ’ye yakın paylaşımlar da yapan, internet sitesi mahkeme kararıyla eriÅŸime engellenen, “Ä°ÅŸkence Raporu” hesabından AltuÄŸ’u hedef gösteren paylaşımın yapılması ÅŸüphe uyandırdı.



 AYNI HESAPTAN CORRECTIV PAYLAÅžIMI



Dahası var…



Aynı Twitter hesabı aynı gün “Türkiye’nin gizli iÅŸkence merkezleri dünya medyasında manÅŸetlerde” baÅŸlığıyla FETÖ’ye yakın Corrective haberini paylaÅŸtı. 



 Ä°ÅŸte o paylaşım:



tweet5.jpg



Bu paylaşımlar yapılırken AltuÄŸ Verdi ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı.



Åžehit Verdi’nin öldürüldüÄŸü günün aslında bir özelliÄŸi daha vardı.



Åžöyle ki…



Åžehit polis memuru AltuÄŸ Verdi 15 Temmuz’da FETÖ’ye direnen hatta polisleri örgütleyenlerden biriydi.



O akÅŸam AltuÄŸ Verdi, Ä°stanbul'u ele geçirmek için tanklar ve askeri araçlarla sokaklarda kan döken FETÖ'cüleri karşısına çıktı. Ana cadde üzerindeki karakola ateÅŸ açan FETÖ'cülere aynı ÅŸekilde karşılık verildi.



Darbe giriÅŸiminin üzerinden 2 yıl geçti…



Bugün Ä°stanbul’da bir dava sonuçlandırıldı.



Çengelköy darbe giriÅŸimi davasında, "anayasayı ihlal" suçundan 26 sanığa ağırlaÅŸtırılmış müebbet, 8 sanığa müebbet hapis cezası verildi.



 Çengelköy’ü 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü darbecilerden alan, aylar önce FETÖ'ye yakın hesaplar tarafından hedef gösterilen ÅŸehit AltuÄŸ, Çengelköy darbe giriÅŸimi davasında sanıklara müebbetler verildikten 24 saat sonra öldürüldü.



ODA TV






Bu haber toplam 1441 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler