Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

mahallemi belde mi?

CEMALETTÄ°N SAK
neler oluyor neler deÄŸiÅŸiyor
16.12.2011 / 00:00


   Hayat devam ederken nasıl uyanacağız belli deÄŸil.Dün beldeydik bügün mahalle.il belediye meclis üyesi arkadaÅŸlar ile bu konu hakkında görüÅŸmeler yaptım.Mahalle olup merkeze baÄŸlanırsanız daha fazla hizmet alırsınız diyor ortak bi karar ile.belediyeniz istek ve arzulara yetiÅŸemiyor diyor vesaireler ekliyolar.BaÅŸkanlarına öyle biat etmiÅŸler ki hiç araÅŸtırmadan imzayı atıyorlar.



       Åžimdi  düÅŸünelim bi ! Belediyemiz devraldığında 1kamyon ile bir kepçesi vardı.Åžimdi ise araç parkurunu aÅŸtı ekledi.5 mahallesi var gündoÄŸdunun.Tarihinde boyle hizmet almadı gündoÄŸdu.Neler yapıldı diyorsunuz içinizden.BildiÄŸiniz üzere afet yaÅŸandı gündoÄŸduda.Her mahalle için projelendirilmiÅŸ afet olunca askıda kaldı.Fakat afet geldi geçti .Düzelmeleri yapılanları görmek istemiyorsanız o baÅŸka.Her taraf söz verdi yardım konusunda yardımlarıda ettiler.Sadece rize belediyesi çıkan ödenekten para aldı.yardım eden hiçbir belediye yardım parası almadı.parayla herkes yardım eder.Madenli belediyesi küçük bir belediye o bile belediyemize itfaiye aracı hediye etti.karşılık beklemeden yapacaksın yardımı afet yaÅŸamışsın.



     Rizeye baÄŸlanılmadan el ele vererek bir çok hizmet yapılabilir.arada rant olmadan düzgün biçimli bilinçli omuz omuza.Politikacılar veya iÅŸ adamları devletten birÅŸey çıkınca örneÄŸin fakülte kim nereli ardeÅŸenli asılyor oraya yapılsın kim rizeli yok efendim oraya yapılsın.Ä°ÅŸ bumu?Herkes eÅŸit haklara sahip olsa olmaz mı?



GündoÄŸdulu istiyor mu baÄŸlanılmasını.isteyeni var,istemeyeni var.kimin çıkarı nerdeyse o tarafı seçiyor.Seçiyor da istemeyenler çoÄŸunlukta.BilindiÄŸi gibi bir kaçyıl önce gündoÄŸdu çay fabrikasının yerine otel yapılacak dendiÄŸin de gündoÄŸdu tek yürek olup karşı çıkmıştı.Fabrikayı yıkılmaktan kurtarmıştı.Ne dendi ozaman gündoÄŸdulular için.Hizmeti kaçırdılar onlar hizmet istemiyor.Merkezde duranlar duyupta araÅŸtıran oldumu hiç?olmadı.



Her zaman davulun sesi hoÅŸ gelmez.AraÅŸtırmak lazım.Ne dendi ozaman fındıklı bedava arazi veriyor yok adreÅŸen oyle diyor burayı kaçırmayalım.eeçok güzel  ÅŸimdiye bakalım  RÄ°ZE'nin neresinde bu otel .Bedava yerleri vardı  yapsaydılardı.Niye yapılmadı.Demek ki araÅŸtırmadan iki tarafı dinlemeden karar vermeyeceksin.



   Sayın belediye baÅŸkanımızın da kabahatleri yok denilemez halk gözünde...Fakat ÅŸu var, vay baÅŸkanım nasılsın arkasından bu varya bi b??k beceremez diyor.BaÅŸkanın eksiÄŸini teke tek kaldığında yüzüne karşı söylemese  hatadan nasıl dönecek.Nasıl kendini savunacak...BaÅŸkanımız geriye bakmadan ortak akıl topluluÄŸu oluÅŸturmalı.derneklerimiz var bürokratlarımız var bunlarla dialoÄŸa girerek hizmetlerin önünü açacğına inanıyorum. Parti görüÅŸü ne olursa olsun kiÅŸileri toplayarak gündoÄŸduyu nasıl modern bir ÅŸehir yapmak için çaba sarfetmek yeterli olacaktır.



                                                                                                      CEMALETTÄ°N SAK

Etiketler: GÃœNDOÄžDU
Bu yazi toplam 3584 defa okundu
Yazarın Diğer Yazıları
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler